Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. října 2019 13:49
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Stalin se může znovu otevřít pro všechny. Je v mnohem lepším stavu, než se čekalo

NEWS
Uložit Uložené

Propad do podzemí by neměl hrozit. Bývalý Stalinův památník se znovu otevře.

„Vzhledem k naměřeným minimálním deformacím doporučujeme pohyb obyvatel nijak neomezovat a odstranit stávající zábrany v plném rozsahu,“ píše se v dokumentu ze zátěžové zkoušky, kterou odborníci provedli na podstavci někdejšího Stalinova pomníku.

Prostor před nedávnem uzavřel stavební úřad kvůli bezpečnosti. Informaci uveřejnili v průběhu září. O zkouškách informoval na svém Facebooku starosta Prahy 7 Jan Čižinský. Jde o výsledky měření, které odborníci provedli pod zátěží 3,5 tuny.

Doporučeno
Monstrum nad Prahou. Autor Stalinova pomníku spáchal sebevraždu, dnes je prostor symbolem svobody a skejtování Monstrum nad Prahou. Autor Stalinova pomníku spáchal sebevraždu, dnes je prostor symbolem svobody a skejtování 25. září 2019 11:49

Během testu po stropu podzemí přejížděl automobil. Podle znalců se konstrukce chová standardně, dokonce je její stav lepší, než se očekávalo a je možné tedy uzavřený prostor zase otevřít a zpřístupnit pro veřejnost.

Kdy se tak stane, zatím není jasné – stejně jako není zatím jasný termín podepření stropu, které město momentálně plánuje. 

Přečti si o příběhu Stalinova monstra nad Prahou, jehož autor spáchal sebevraždu a který se i přes temnou historii stal symbolem svobody a skejtování.

Domů
Sdílet
Diskuse