Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. srpna 2020 16:42
Čas čtení 1:42
Vojtěch Vanda

„Líbal bych tě na jeskyňce lásky.“ Obžalovaný Roman B. z filmu V síti vyvázl s pětiletou podmínkou

NEWS V SÍTI
Uložit Uložené

Soud přihlédl k různým okolnostem. Například k tomu, že predátor netrpí žádnou psychickou nemocí, a že má nemocné rodiče, o které se musí starat.

„Stáhl bych ti dolů i tvé kalhotky, a začal bych tě líbat na tvé jeskyňce lásky,“ napsal mimo jiné sexuální predátor Roman B. z filmu V síti herečce Tereze Těžké v domnění, že je jí dvanáct let. Včera si proto za své chování vyslechl rozsudek Obvodního soudu pro Prahu 7, který jej odsoudil k pětiletému podmíněnému trestu. O případu informuje iROZHLAS.cz.

Doporučeno
V síti vydává vlastní merch. Lidé jsou pobouřeni V síti vydává vlastní merch. Lidé jsou pobouřeni 10. srpna 2020 14:32

Původně pro kameru nezajímavý sexuální predátor, jež byl lapen štábem filmu V síti, nakonec dostal podmíněný pětiletý trest. Přitom za dopisování s herečkou Terezou Těžkou v domnění, že jí je pouhých dvanáct let, a dalším dopisováním s třináctiletou nezletilou dívkou mimo natáčení, mu hrozilo odnětí svobody v trvání pěti let

Roman B. se proto u pondělního soudu ani nesnažil svou vinu zapírat. Ke všemu se doznal „Doznávám se ke všemu, co je v obžalobě napsané. Upřímně toho lituju. Vím, co jsem dělal a určitě to už nikdy dělat nebudu,“ cituje jeho výpověď se skleslou hlavou a útrpným výrazem server iROZHLAS.cz.

Když dostal od státního zástupce otázku, proč to tedy dělal, když dívky tvrdily, že jim je dvanáct, roztřeseně odpověděl: „Nereflektoval jsem to. Přišlo mi, že komunikuji s někým starším a v záplavě té komunikace jsem to nepoznal.“

Doporučeno
V síti dostává svou 18+ necenzurovanou verzi. Nabídne nejtvrdší záběry tak, jak je predátoři předváděli dívkám V síti dostává svou 18+ necenzurovanou verzi. Nabídne nejtvrdší záběry tak, jak je predátoři předváděli dívkám 7. července 2020 16:44

Podle jeho výpovědi jej výstup v dokumentu stál víc než posměch lidí, kteří jej zhlédli. Ztratil post ve firmě, kde dělal čtyři roky IT konzultanta, a v dalších jej kvůli tomu nechtějí zaměstnat. Což mu zkomplikovalo situaci hlavně proto, že se musí starat o svého nevidomého otce a matku, která se s sebou nese následky dětské obrny. I proto státní zástupce nakonec upustil od peněžitého trestu, jenž by se mu v tomto případě zdál nesprávně zvolený.

V návaznosti na účinkování ve filmu se prý obžalovaný sám rozhodl navštívit terapeuta. Podle odborníků a lékařů je psychicky v pořádku a jeho resocializace se jeví jako zvládnutelná. Navíc je prý nadprůměrně inteligentním mužem. K lepšímu životu by mu mohla pomoci i přítelkyně. Navázání vztahu je pro něj údajně jedinou pozitivní věcí za poslední dobu. 

Jeho advokátka proto prý navrhla podmíněné zastavení trestního stíhání. „Je navždy ponaučen. Udělá vše pro to, aby se to už nikdy neopakovalo. Dosavadní trestní řízení pro něj bylo velkým ponaučením. Byl to výjimečný exces, který se nebude do budoucna nikdy opakovat,“ citoval ji iROZHLAS.czSamotná medializace případu je pro něj prý dostatečným trestem nehledě na to, že daroval tisíce korun různým dobročinným organizacím.

Doporučeno
Jeden muž si mohl zapínat webkameru 13leté dívky. Nahrával si ji pak při velmi intimních okamžicích, říká Vít Klusák (Rozhovor) Jeden muž si mohl zapínat webkameru 13leté dívky. Nahrával si ji pak při velmi intimních okamžicích, říká Vít Klusák (Rozhovor) 23. února 2020 10:02

Podmínečné zastavení trestního stíhání v případu Romana B. už bylo potvrzeno dříve, 9. dubna soudcem Tomášem Hübnerem, kdy však byla proti jeho rozhodnutí podána stížnost státním zástupcem. Nyní však odchází s pětiletou podmínkou, což je prakticky stejný výsledek, se kterým by odešel i na jaře. 

Domů
Sdílet
Diskuse