Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. února 2021 11:38
Čas čtení 1:29
Tereza Šnajdrová

Jaké restrikce chystá vláda? Ve hře je omezení pohybu na 15 kilometrů od domova či zákaz cestování mezi kraji.

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

O jakých změnách bude v pondělí jednat vláda?

Vláda by v pondělí od 14:00 hodin měla začít jednat o zpřísnění, ale i rozvolnění restrikcí, které v Česku platí v souvislosti s šířením koronaviru. Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) naznačil, že by mohlo dojít k omezení cest mezi jednotlivými kraji, případně k omezení pohybu lidí na 15 kilometrů od domova. Vládní politici včetně premiéra Andreje Babiše (ANO) zase chtějí prosadit rychlejší návrat dětí do škol, informuje CNN Prima News.

Doporučeno
Bill Gates v roce 2015 předpověděl pandemii. Nyní varuje před dvěma novými katastrofickými scénáři Bill Gates v roce 2015 předpověděl pandemii. Nyní varuje před dvěma novými katastrofickými scénáři 7. února 2021 20:22

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) již před několika dny přiznal, že opatření přijatá 27. prosince 2020 přestávají fungovat a pokud se lidé nebudou chovat zodpovědně, dojde ke zpřísnění restrikcí. „Můžeme například, stejně jako okolní země, uvažovat o dalších překážkách pro setkávání lidí. Izrael, Slovensko a další státy zavedly například zákaz cestování dál než určitý počet kilometrů. Lze také omezit pohyb mezi kraji,“ uvedl Blatný.

Zpět
Sdílet
Diskuse