Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. března 2021 v 15:26
Čas čtení 7:20
Ondřej Jarůšek

Vyhrál 10 000 eur i s vykloubeným palcem: Šel bych i přes mrtvoly, říká šampion Oktagonu Underground Milan Paleš (Rozhovor)

Vyhrál 10 000 eur i s vykloubeným palcem: Šel bych i přes mrtvoly, říká šampion Oktagonu Underground Milan Paleš (Rozhovor)
Zdroj: Oktagon MMA
SPORT OKTAGON MMA
Uložit Uložené

Milan „Minči“ Paleš se stal šampionem pyramidy Oktagon Underground: Last Man Standing. Jaký sen by si ještě chtěl splnit a kdy ho uvidíme znovu bojovat? I to se v rozhovoru dozvíš.

Na konci února přinesla domácí organizace Oktagon MMA fanouškům bojových sportů volné pokračování svého úspěšného loňského projektu Oktagon Underground, které tentokrát dostalo podnázev Last Man Standing. Na akci se v rámci postojářské pyramidy v malých rukavicích porvalo osm špičkových bojovníků, z nichž nakonec zůstal jen jeden – Milan „Minči“ Paleš.

Čistokrevný válečník ze Žiliny, který má světové zkušenosti a na kontě již desítky vyhraných zápasů, potvrdil pozici favorita, stal se právoplatným šampionem a kromě velkého poháru si domů odnesl i šek na 10 tisíc eur.

Právě o této výhře a spoustě dalším jsme si s Milanem „Minčim“ Palešem popovídali v novém rozhovoru, v němž nám prozradil mimo jiné to, zda by chtěl zkusit i MMA zápas, jak s výhrou naloží nebo jak ji oslavil.

milan minči paleš
Zdroj: Oktagon MMA

Nedávno jsi vyhrál pyramidu Oktagon Underground: Last Man Standing, kde jsi měl tři zápasy za jeden večer. Jak moc ta výhra bolela?

Tak, jak bolí vykloubený palec na levé ruce. (Smích) Ale ne, když to teď beru s odstupem času, tak už ustoupily bolesti holení a podobně, jen ruka pořád bolí. Dostal jsem i údery na hlavu, ale s tím musí člověk počítat. Teď musím dávat pozor na to, aby mi palec nevyskakoval a abych nemusel na operaci.

Šel bych i přes mrtvoly. I kdybych měl zlomený palec nebo ruku, tak bych šel a zkusil to ukopat a odboxovat tou druhou rukou.

Ve kterém zápase sis ten palec vykloubil?

Stalo se mi to v prvním zápase. Nevím, ve kterém kole, ale po prvním zápase jsem měl vykloubený palec na levé ruce.

Doporučeno
Karfiolové uši: O co se jedná, jak k nim dochází a jak se proti nim dá chránit? Karfiolové uši: O co se jedná, jak k nim dochází a jak se proti nim dá chránit? 18. února 2021 v 14:30

Hrozilo tím pádem, že nebudeš moct v pyramidě pokračovat?

Ne, já bych šel i přes mrtvoly. I kdybych měl zlomený palec nebo ruku, tak bych šel a zkusil to ukopat a odboxovat tou druhou rukou. Dokud mám funkční ostatní končetiny, tak bych určitě nastoupil, takže jsem vůbec nepřemýšlel nad tím, že skončím.

Když jsem se ale před dalšími zápasy rozcvičoval, tak jsem nemohl dát údery do lap a ani tu ruku zvednout. Bylo to dost nepříjemné. Pak ale přišel zápas a s ním i adrenalin, tak jsem na to přestal myslet a boxoval jsem normálně.

milan minči paleš
Zdroj: Oktagon MMA

Musel jsem ukázat, že ještě nepatřím do starého železa.

Jak důležitá pro tebe tato výhra byla?

Mnoho lidí mi psalo, že to dám, věřili, že jsem československá jednička. I kurzy na mě byly vypsané v podstatě ty nejmenší. Musel jsem ale ukázat, že ještě nepatřím do starého železa. Vašek (Sivák, pozn. red.) se vyjádřil v tom smyslu, že už jsem starý a že to musí nahradit. Ale to je v pohodě. Jsem rád, že mě lidi mě berou jako československého top zápasníka a že jsem jim to takto potvrdil.

Myslím, že jsem se ukázal v dobrém světle. V každém zápase jsem soupeře dal do počítání nebo vyhrál předčasně, takže nějaké pochybnosti o síle mého úderu být nemohly.

Kdybych nevyhrál, tak se svět nezboří, ale alespoň jsem mohl ještě přesvědčit ty lidi, kteří náhodou pochybovali, že patřím mezi top bojovníky Česka a Slovenska. Jak ale říkám, patřím mezi ně, ne že já jsem top. Může přijít jiný styl, nebude mi to chutnat a prohraju, ale neznamená to, že jsem slabší zápasník. Jsem tedy rád, že jsem ukázal, že do starého železa nepatřím a potvrdil jsem svou kvalitu.

Doporučeno
120kilové monstrum Brock Lesnar ovládl svět wrestlingu a stal se šampionem UFC. Prošel si i závislostí na alkoholu a vicodinu 120kilové monstrum Brock Lesnar ovládl svět wrestlingu a stal se šampionem UFC. Prošel si i závislostí na alkoholu a vicodinu 11. února 2021 v 9:53

Jaké pro tebe bylo bojovat v malých rukavicích? Chtěl by sis to ještě někdy zkusit?

Pro mě to dopadlo i s tím vykloubeným palcem ještě dobře, protože jsou kluci, kterým se dolámaly ruce. Ale nejradši bych bojoval ve velkých rukavicích, protože pro zápasníka jako já to je i o zdraví. Ale na druhou stranu, pokud přijde dobrá nabídka, tak se tomu bránit nebudu.


Jak jsi tu výhru oslavil?

S rodinou jsme si doma poseděli u láhve prosecca a u piva. Byla to jen lehká oslava při těchto protiepidemických opatřeních.

milan minči paleš
Zdroj: Oktagon MMA

Co si za těch 10 000 euro koupíš?

Přidej se do klubu REFRESHER+
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
31,25 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Méně reklam
150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
Roční - 17 %
1 500 Kč 1 250 Kč
Účtuje se jednou za rok
24,04 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Úplně bez reklam
2 000 kreditů ihned na nákup benefitů
Sdílení článků kámošům a kámoškám
Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
Přidej se do klubu REFRESHER+

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Kolik Minčimu z výhry zůstane, když se odečte příprava a všechno kolem
  • Zda by Minči přijal nabídku na MMA zápas
  • Kdy bude Minči znovu bojovat
  • Jaký kariérní sen by si Minči ještě chtěl splnit
  • Zda bude chtít, aby se jeho syn také věnoval bojovým sportům
Dočíst článek
Máš již předplatné?
Přihlásit se
Dočíst článek
Poslat sms
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 95929 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Odemknutí přes SMS
Tenhle článek
Poslat sms Jak to funguje?
Všechny články za měsíc
🤩 Pouze 36 Kč navíc
POSLAT SMS Jak to funguje?
Po odemčení získáš
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Např.: Bělení zubů v Dr. Úsmev ZDARMA , Dentální hygiena v Dr. Úsmev ZDARMA nebo 2 kopčeky zmrzliny od Koun ZDARMA
Zobrazit všechny (9)
Domů
Sdílet
Diskuse