Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. dubna 2021 17:02
Čas čtení 0:40
Tereza Šnajdrová

Studio Pixar posouvá hranice. Hledá trans herečku

Studio Pixar posouvá hranice. Hledá trans herečku
Zdroj: DISNEY/PIXAR
NEWS
Uložit Uložené

Americké studio, pod jehož křídly vznikl například oblíbený Příběh hraček, posouvá hranice společnosti.

Studio Pixar prostřednictvím programu SparkShort, v němž dává prostor nadějným mladým tvůrcům, přišlo s doposud nejrozmanitějšími snímky v historii kinematografie. V krátkometrážním filmu Out ukázalo, jaké to je se svěřit se sexualitou rodičům, v Loopu vyobrazuje autistického teenagera, který se vydává na doposud největší výlet svého života a do nejnovějšího počinu nyní Pixar hledá trans herečku, informuje SF Trans March.

Doporučeno
Ezra Švagr: Jsem demisexuál, nebinární, ale v poslední době se trochu kloním i k identitě trans muže (Rozhovor) Ezra Švagr: Jsem demisexuál, nebinární, ale v poslední době se trochu kloním i k identitě trans muže (Rozhovor) 4. února 2021 12:00

Pixar plánuje zbořit další bariéru pomocí nového snímku, do jehož hlavní role chce obsadit trans herečku. Ta bude hrát čtrnáctiletou transgender dívku, která soucítí s ostatními, má ráda humor a vždy kryje záda svým přátelům. 

Domů
Sdílet
Diskuse