Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. května 2021 16:30
Čas čtení 0:38
Ondřej Jarůšek

Otevření zahrádek je lepší než hromadění lidí u okének, říká Prymula

Otevření zahrádek je lepší než hromadění lidí u okének, říká Prymula
Zdroj: TASR – Milan Kapusta
NEWS
Uložit Uložené

Na otevření zahrádek si však ještě počkáme.

Epidemiolog a bývalý ministr zdravotnictví Roman Prymula se domnívá, že otevření zahrádek u restaurací za jasně daných podmínek by bylo lepší než situace kolem výdejních okének, kde se lidé scházejí a hromadí. Řekl to dnes v pořadu Partie na CNN Prima News.

„Je nutné projít si města a podívat se, co se děje. Povolili jsme okénka, kde se lidé shlukují, a zahrádky by podle mě byly lépe organizované. Samozřejmě bych nepouštěl vnitřní prostory restaurací,“ uvedl Prymula.

Doporučeno
Daniel Pražák o distanční výuce: V mikrofonu občas slyším žáky, jak místo učení paří Minecraft. Důležité je si to nebrat osobně Daniel Pražák o distanční výuce: V mikrofonu občas slyším žáky, jak místo učení paří Minecraft. Důležité je si to nebrat osobně 29. dubna 2021 14:30

Lékař a poslanec Vlastimil Válek (TOP 09) by byl také pro jejich otevření. „Je třeba mít odborníka, který na základě kritérií vysvětlí, proč jsou zahrádky rizikové nebo ne. Nevím, podle koho ministr zdravotnictví Arenberger uvedl, že je to rizikovější a na základě čeho,“ řekl v Partii.

Vláda se vzhledem k ustupující pandemii chystá postupně opatření rozvolňovat, na zahrádky u restaurací by ale mělo dojít nejdříve až 17. května. Jak uvedly Novinky, podle ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka (za ANO) se lidé nehromadí všude a pro jejich dřívější otevření tedy nevidí důvod.

Domů
Sdílet
Diskuse