Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. července 2021 11:41
Čas čtení 0:47
Vojtěch Vanda

Cyklista vybrzdil kamion na frekventované silnici v Ostravě, sám pak zavolal policii

Cyklista vybrzdil kamion na frekventované silnici v Ostravě, sám pak zavolal policii
Zdroj: Městská policie Ostrava
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Muž na kole se cítil být ohrožen řidičem nákladního auta, a proto zavolal policii.

Městská policie v Ostravě musela v pátek minulý týden řešit na jednu stranu úsměvnou, ale na druhou velice nebezpečnou situaci na jedné z dopravních tepen města. Sedmapadesátiletý cyklista totiž vybrzdil v křižovatce ulic Rudná a Vratimovská nákladní auto a donutil jej zastavit. Vše proto, jelikož se při přejezdu křižovatky cítil ohrožen. Video z celé události policie sdílela na Facebooku.

Doporučeno
Muž v Brně nadýchal 5,22 promile. Takto vysoká hodnota bývá i smrtelná Muž v Brně nadýchal 5,22 promile. Takto vysoká hodnota bývá i smrtelná 21. července 2021 10:33

Ostravští policisté uvedli, že incident, který se odehrál minulý pátek v jedenáct hodin, je jen dalším případem vybrždění, který se ve městě stal. „Vše se seběhlo v křižovatce ulic Rudná a Vratimovská. Později zjištěný sedmapadesátiletý cyklista, který přijížděl do křižovatky ve směru od Havířova, se při přejíždění této křižovatky cítil být ohrožen řidičem nákladního vozidla značky Scania,“ uvedl mluvčí policie Jindřich Machů.

„Vzniklou situaci se proto rozhodl řešit. Ještě v křižovatce znemožnil později zjištěnému pětatřicetiletému řidiči nákladního vozidla pokračovat v další jízdě. Toho přinutil, aby zastavil své vozidlo,“ doplnil Machů. Postarší cyklista tak na silnici způsobil zdržení a tvořící se kolonu.

Podle policie si cyklista nejspíš neuvědomil, že ubrzdit nákladní auto je mnohem složitější, než situaci vyřešit na jízdním kole. Řidič náklaďáku naštěstí dokázal zareagovat včas a cyklistu, který mu bránil v jízdě, nesrazil. Celou věcí se bude nyní zabývat správní orgán.

Domů
Sdílet
Diskuse