Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. září 2021 13:30
Čas čtení 3:03
Adam Novosad

Pokud tohle video dosáhne 5 milionů zhlédnutí, zavraždí mě. Nový hit z Netflixu tě přinutí vyšetřovat vlastní hlavou

Pokud tohle video dosáhne 5 milionů zhlédnutí, zavraždí mě. Nový hit z Netflixu tě přinutí vyšetřovat vlastní hlavou
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NETFLIX NETFLIX SERIÁLY NOVÉ SERIÁLY
Uložit Uložené

Nový seriál Clickbait od Netflixu chce upozornit na nástrahy sociálních sítí a zároveň z tebe udělat amatérského detektiva.

Před kamerou sedí zbitý, zkrvavený muž, který nic neříká, jen před sebou drží nápisy. Když video dosáhne 5 milionů vidění, tak mě před očima veřejnosti zavraždí.

Takto zní hlavní koncept nového seriálu Clickbait od Netflixu, který si ho objednal už před několika lety, aby mohl svým divákům kreativním způsobem ukázat nástrahy sociálních sítí.

Nejde o klasické filmy či seriály, kde je snaha upozornit na hrozící nebezpečí internetu prvoplánová, protože v Clickbaitu nikdo nekibicuje, že hlavní postava si musí dávat větší pozor, vyhýbat se úchylným lidem na sociálních sítích, zapnout si antivirový program a pohybovat se pouze v bezpečných vodách.

Fyzioterapeut se záluskem na mladé volejbalistky?

O tom Clickbait není. Na příběhu ze života, navzdory občasným logickým chybičkám, zobrazuje idylický život sympatického fyzioterapeuta mládežnického ženského volejbalového týmu. V tomto bodě zřejmě většinu lidí zláká vidina scénáře o vášnivém, ale zakázaném vztahu mezi fešákem a nezletilou hráčkou, ale opak je pravdou.

Doporučeno
PŘEHLED: Na co koukat v květnu? Společnost ti bude dělat návrat Bridgertonových nebo nové Star Wars PŘEHLED: Na co koukat v květnu? Společnost ti bude dělat návrat Bridgertonových nebo nové Star Wars 30. dubna 2024 9:30

Seriál je poskládán z epizod, které hlavní příběh vyprávějí prostřednictvím jednotlivých postav. Sympatický otec rodiny Nick Brewer se ze dne na den ztratí, ocitne se v uzavřeném prostoru, kde se zakrvácený přiznává ke zneužívání žen a dokonce k zabití. Alespoň tak to na první pohled vypadá, když před sebou drží nápis.

clickbait
Zdroj: Netflix

Po 5 milionech se bude vraždit

Když počet vidění videa přesáhne 5 milionů, bude se vraždit, a tak se rodina v čele se sestrou Piou vydává na cestu za záchranou.

Nejdříve je prioritou vypátrat místo, kde Nicka vězní, ale poté, co najdou jeho tělo v těžko dostupném lesíku, se pozornost soustřeďuje na mediální hry, snahu očistit jeho jméno jako násilníka a zjistit, kdo ho vlastně zavraždil. Vražda a nalezení těla přitom přicházejí už v druhé epizodě z celkových osmi, takže na vyvrcholení zápletky z videa s nápisy nebudeš čekat dlouho.

clickbait
Zdroj: Netflix

Z modeláře brutální vrah s kladivem

Domů
Sdílet
Diskuse