Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. listopadu 2021 19:07
Čas čtení 1:10
Ondřej Jarůšek

Queer festival Mezipatra je v Brně v plném proudu. Přijď si užít bohatý program

Queer festival Mezipatra je v Brně v plném proudu. Přijď si užít bohatý program
Zdroj: Mezipatra, se svolením
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Filmy, přednášky, workshopy, party, ale i speed dating. To je festival Mezipatra, který v sobotu v Brně čeká slavnostní zakončení.

Pražská část 22. ročníku queer filmového festivalu Mezipatra byla minulý týden úspěšně završena a část probíhající v Brně je v těchto dnech v plném proudu. Akce v jihomoravské metropoli odstartovala v sobotu 13. listopadu a potrvá až do soboty 20. listopadu. Zbývá tedy ještě několik dní, během kterých si můžeš užít bohatý program.

Doporučeno
Queer filmový festival Mezipatra začíná. Oslavuje život, rovnoprávnost a dává vyniknout ženám Queer filmový festival Mezipatra začíná. Oslavuje život, rovnoprávnost a dává vyniknout ženám 4. listopadu 2021 15:00

Akce v Brně odstartovala za doprovodu velkolepé party, na které vystoupila známá česká drag Queen Miss Petty. Záběry z bujarého večírku si můžeš prohlédnout na facebookové stránce festivalu Mezipatra, na níž organizátoři zveřejnili i krátké video, které ve dvou minutách shrnuje dění v Brně.

V nejbližších dnech se mohou zájemci přijít podívat na snímky jako Před odletem (Boy Meets Boy), který byl na zahraničních festivalech nominován na několik cen, Lola od belgického režiséra Laurenta Micheliho, německý film Léto v Kreuzbergu a řadu dalších.

Chybět nebude ale ani projekce krátkých filmů a program kromě toho doprovází také stand-up show. V sobotu od 19 hodin v Kině Art pak proběhne slavnostní zakončení. A těšit se můžeš i na speed dating.

Na kompletní program queer filmového festivalu Mezipatra se můžeš podívat na oficiálních stránkách.

Mezipatra je queer filmový festival, který se primárně zaměřuje na tématiku sexuálních menšin, letošní ročník je však výjimečný v tom, že dává vyniknout ženám

„Filmový průmysl je dlouhodobě prostředím, ve kterém se některé společenské nerovnosti manifestují opravdu výrazně. Ačkoliv se situace pomalu zlepšuje, ženy, menšiny a ohrožené skupiny jsou však stále znevýhodňovány. Jsem rád, že na festivalu Mezipatra můžeme nabídnout rovné příležitosti a dát i ženským tvůrkyním prostor pro sebevyjádření a představení jejich letos opravdu fenomenálních počinů,“ řekl pro REFRESHER ředitel QFF Mezipatra 

Domů
Sdílet
Diskuse