Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. prosince 2021 17:12
Čas čtení 1:45
Vojtěch Vanda

Mejla je už 18 let členem KDU-ČSL. S přítelem se chtějí konečně vzít, naděje vkládají do férových politiků

Mejla je už 18 let členem KDU-ČSL. S přítelem se chtějí konečně vzít, naděje vkládají do férových politiků
Zdroj: se svolením Jsme fér
ZAJÍMAVOSTI LGBTQ+ LIDÉ
Uložit Uložené

Iniciativa Jsme fér přišla s příběhem muže se jménem Mejla, jenž je již 18 let členem KDU-ČSL a 11 let je ve vztahu s přítelem Prokopem.

Přestože to tak nemusí na první pohled působit, zejména z postoje KDU-ČSL, i v této straně najdeme osoby, které patří mezi členy komunity LGBT. Jedním z nich je i Mejla z Poličky, jehož příběh zveřejnila iniciativa Jsme fér. Již 18 let je lidovcem a přes 11 let také partnerem Prokopa, se kterým doufají, že se budou moci někdy vzít.

Doporučeno
Jsme fér: Manželství pro všechny podporuje 180 kandidujících poslanců a 62 % lidí v Česku Jsme fér: Manželství pro všechny podporuje 180 kandidujících poslanců a 62 % lidí v Česku 14. září 2021 18:01

Proč je Mejla členem křesťanských demokratů? Líbí se mu sociální politika strany zaměřená na rodinu. Nicméně rozdělení sil v nové vládě naznačuje, že směřování České republiky i přes vítězství pětikoalice nejspíš nepovede k tomu, aby se mu a jeho partnerovi Prokopovi splnil sen. Chtěli by se totiž vzít.

Jak se ale říká, naděje umírá poslední. Mejla se za Prokopem odstěhoval do Plzně a zde vidí, že i kandidáti SPOLU jsou pro manželství pro všechny„V Plzni je pro manželství například primátor Baxa, který se má stát ministrem kultury. Marek Ženíšek z TOP09 byl nyní zvolen poslancem a je taky pro,“ uvedl.

Domů
Sdílet
Diskuse