Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. ledna 2022 8:33
Čas čtení 1:11
Ondřej Jarůšek

KORONAVIRUS: V Česku za sobotu přibylo přes 21 tisíc nakažených, hospitalizací ubylo

KORONAVIRUS: V Česku za sobotu přibylo přes 21 tisíc nakažených, hospitalizací ubylo
Zdroj: TASR/AP
NEWS DENNÍ NÁRŮST NAKAŽENÝCH KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministerstvo zveřejnilo aktuální údaje o šíření koronaviru.

Hygienické stanice v Česku během soboty potvrdily přes 21 tisíc případů koronaviru, z toho 18 268 osob se nakazilo nově a dalších více než 3 tisíc byla prokázána reinfekce. Pozitivita testů za sobotu přesáhla 33 procent. Celorepublikové incidenční číslo je k dnešnímu dni na hodnotě 2 223. Informuje o tom Ministerstvo zdravotnictví.

Kromě prudkého nárůstu počtu nových případů se v posledních dnech zvedal také počet hospitalizovaných pacientů s covidem-19, těch však podle Ministerstva zdravotnictví za posledních 24 hodin ubylo a jejich počet znovu klesl pod 2 tisíce. V současné době se v nemocnicích nachází 1989 osob, z nichž 177 je ve vážném stavu. 

Doporučeno
Duševní zdraví vysokoškoláků: Jak s ním zahýbal koronavirus a kam se obrátit, když máš potíže? Duševní zdraví vysokoškoláků: Jak s ním zahýbal koronavirus a kam se obrátit, když máš potíže? 26. ledna 2022 7:00

Za sobotu je v tuto chvíli evidováno 10 úmrtí v souvislosti s covidem, po další aktualizaci údajů však toto číslo ještě s největší pravděpodobností naroste. Tento týden v souvislosti s covidem v Česku zemřelo již 100 lidí, celkový počet obětí pandemie se vyšplhal na 37 184.

Podle odborníků je nejúčinnější ochranou proti těžkému průběhu nemoci očkování. To má v České republice dokončeno již přes 6,7 milionu lidí, více než 3,7 milionu osobu obdrželo i posilující dávku. V pondělí se otevřela registrace k posilovací dávce i pro děti ve věku 12-17 let.

V nedávné článku jsme pro tebe shrnuli aktuálně pravidla karantény a izolace. V přehledu se dozvíš, co se stane, když budeš mít v práci nebo ve škole pozitivních antigenní test nebo jaká pravidla pro tebe platí, pokud jsi přišel do kontaktu s nakaženou osobou. Dozvíš se taky, po jaké době a za jakých podmínek můžeš karanténu či izolaci opustit.

Doporučeno
PŘEHLED: Kdy musíš do karantény, kdy do izolace a na jak dlouho? PŘEHLED: Kdy musíš do karantény, kdy do izolace a na jak dlouho? 26. ledna 2022 13:31
Zpět
Sdílet
Diskuse