Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. května 2022 17:00
Čas čtení 1:33
Vojtěch Vanda

Známý britský youtuber byl zadržen v ruském vesmírném centru v Kazachstánu. Po několika hodinách výslechu jej propustili

Známý britský youtuber byl zadržen v ruském vesmírném centru v Kazachstánu. Po několika hodinách výslechu jej propustili
Zdroj: Bill Ingalls /NASA via Getty Images
NEWS RUSKO ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Bristký youtuber Benjamin Rich, známý díky svým videím z cest na kanále bald nad bankrupt, byl podle zástupců ruské vesmírné agentury Roskosmos zadržen společně s Běloruskou Alinou Tseliupou v Kazachstánu.

Známý youtuber a cestovatel Benjamin Rich, který na YouTube vystupuje pod přezdívkou bald and bankrupt, byl podle zástupců ruské vesmírné agentury Roskosmos zadržen poblíž základny pro starty kosmických raket Bajkonur v Kazachstánu.

Dle generálního ředitele kosmické agentury Roskosmos Dmitrije Rogozina byl vyšetřován kvůli „nezákonným činům“. Společně s ním měla být zadržena i Běloruska Alina Tseliupa. V neděli se však ozval svým fanouškům sám Rich, jenž uvedl, že zatčen nebyl, jen na několik hodin zadržen. Informuje o tom BBC.

Rich je známý svými cestovatelskými videi, v nichž se zejména zaměřuje na návštěvy ne zrovna populárních destinací. Jeho oblíbenými místy jsou postsovětské republiky, samotné Rusko a jeho zvláštní smysl pro navazování přátelství během toho všeho mu vyneslo již více než 3,5 milionu sledujících na hlavním kanálu.

Videa, která si dle svých slov zamiloval například i švédský youtuber PewDiePie, však ne vždy jdou podle plánu. Rich se dostal již několikrát do nebezpečných situací, z nichž mu pomohlo pouze štěstí. Informovali jsme tě například i o tom, jak se v roce 2020 nakazil koronavirem v Srbsku.

Nyní se měl ale ocitnout v jiné situaci Podle ruských úřadů měl být společně s běloruskou Alinou, která mu na cestách občas dělá společnost, v Kazachstánu poblíž kosmodromu Bajkonur, který ještě dnes využívá Ruská federace k vypouštění družic. BBC cituje generálního ředitele kosmické agentury Roskosmos Dmitrije Rogozina, podle kterého je tvůrce vyšetřován kvůli „nezákonným činům“. Ty ale neupřesnil.

Zatčen jsem nebyl, dostal jsem pokutu, uvedl Rich

Rich se před zadržením naposledy ohlásil fanouškům na Instagramu před týdnem. „V Sýrii jsem se opálil a nyní jsem zpět v zemi se sovětskými mozaikami. Život je super,“ uvedl. V neděli se však ozval znova, jelikož zaznamenal, že se kolem něj začaly šířit zprávy, že byl zatčen.

Doporučeno
Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá 12. dubna 2024 11:27

„Abych to upřesnil, zatčen jsem nebyl,“ napsal na Stories. „Udělal jsem akorát administrativní přečin, za který jsem dostal pokutu. Je to to samé, jako bych kouřil na nevyhrazeném místě,“ vysvětloval. Podle jeho slov byl několik hodin vyslýchán ruskou policií kvůli tomu, že chtěl vidět raketoplán Buran bez povolení. Policisté jej po zaplacení asi 60 liber (1756 korun) pustili a ještě mu prý ukázali město Bajkonur, které je uzavřeno. Pak jej údajně i svezli na vlak.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Mr Bald (@realbaldandbankrupt)

„Byl to super den,“ dodal Bald s tím, že je momentálně na hotelu, což je oproti zadržovací cele opravdu velký rozdíl.

Domů
Sdílet
Diskuse