Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. listopadu 2022 20:02
Čas čtení 0:45
Radim Šlechta

Nevidomá žena na TikToku odpovídá na nejčastější dotazy o zrakovém postižení. Má miliony zhlédnutí

Nevidomá žena na TikToku odpovídá na nejčastější dotazy o zrakovém postižení. Má miliony zhlédnutí
Zdroj: Pixabay/konkarampelas/volně k užití
OSOBNOSTI TIKTOK TIPY NA TIKTOKOVÉ ÚČTY ZDRAVÍ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Jemma Brown učí, jak pomáhat zrakově indisponovaným lidem.

Třiatřicetiletá tiktokerka Jemma Brown je nevidomá. To jí ale nezabraňuje v natáčení videí na sociální sítě. Sama o sobě prohlašuje, že je tak trochu nerd, který sociální média a technologie miluje. Na svém účtu šíří osvětu o tom, jak se chovat k lidem, kteří žijí se zrakovým postižením.

„Největší problém, který lidé mají, je, že často nevědí, jak nabídnout zrakově postiženému člověku pomoc. Bojí se, že budou působit povýšeně,“ vysvětluje Jemma. Na účet proto točí videa, v nichž odpovídá na časté dotazy lidí, kteří by chtěli pomoci, ale nevědí jak.

Svá videa natáčí především v okolí svého domu v Southamptonu tak, že „zapne kameru a doufá v co nejlepší výsledek“. A výsledky se dostavují. Některá její videa mají miliony zhlédnutí a její účet momentálně sleduje 110 tisíc lidí.

„Na videu, kde na mamince ukazuji, jak pomoci nevidomému člověku se psem, máme okolo 1,9 milionu zhlédnutí. To je skvělá zpráva, protože 1,9 milionu lidí teď ví, jak má nevidomému člověku pomoci,“ popsala Jemma v rozhovoru pro BBC

Domů
Sdílet
Diskuse