Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. prosince 2022 18:00
Čas čtení 1:10
Radim Šlechta

Viděli jsme Avatar: The Way of Water. Toto jsou naše první dojmy

Viděli jsme Avatar: The Way of Water. Toto jsou naše první dojmy
Zdroj: Disney
FILMY A SERIÁLY AVATAR AVATAR 2 JAMES CAMERON NOVÉ FILMY
Uložit Uložené

Druhý díl Avatara přichází do kin třináct let po jedničce. Vyplatí se na něj jít? Navštívili jsme novinářskou premiéru v Praze.

A je to tady. Třináct let čekání konečně přineslo svoje ovoce a fanoušci se dočkali pokračování dobrodružství z Pandory s plným názvem Avatar: The Way of Water. A bylo co vyhlížet. Jednička totiž navždycky proměnila způsob, jakým se v Hollywoodu (i mimo něj) točí filmy. CGI lidé začali být uvěřitelní, a i když se z dnešního pohledu může zdát Cameronův počin z roku 2009 malinko zastaralý, jeho význam mu upřít nelze.

Doporučeno
„Po zhlédnutí Avatara svět zašedl.“ Pandora Depression je jediný společenský význam jinak skvělého filmu „Po zhlédnutí Avatara svět zašedl.“ Pandora Depression je jediný společenský význam jinak skvělého filmu 9. prosince 2022 6:00

Vzhledem k úspěchu prvního dílu a hojnému chvástání samotného Camerona jsme měli, jako snad všichni, poměrně vysoká očekávání. A nutno říct, že je James Cameron i celý druhý Avatar naplnili. Cameron představil vizuálně skvělý film, který strhnul nejen tím, jak se tvůrci podařilo rozšířit Pandoru z už tak komplexního světa do skvěle propracovaného ekosystému. Uznat se mu musí i fakt, že tento kolosální svět dokázal výpravně, dějově i logicky ukočírovat.

Přestože příběh, stejně jako v prvním díle, nebude patřit k těm nejpůsobivějším a dialogy si s největší pravděpodobností citovat nebudeme, na film se rozhodně vyplatí jít. Snad už jen proto, abychom si připomněli Pandoru, na kterou jsme se naposledy podívali před třinácti lety a která byla oproti své současné podobě stále ještě v plenkách.

Doporučeno
Nový Avatar píše dějiny žánru. James Cameron určil, jak se budou točit filmy další dekádu Nový Avatar píše dějiny žánru. James Cameron určil, jak se budou točit filmy další dekádu 14. prosince 2022 8:30

Nedá se než souhlasit s tvrzením, že sázka proti Jamesi Cameronovi se nevyplácí. Avatar: Way of Water není dokonalý film, ale jako jeden z mála tě dokáže připoutat do sedačky na víc než tři hodiny, aniž by sis vůbec vzpomněl*a na to, že si potřebuješ odskočit nebo že ti v kině došel popcorn. 

Pokud tě druhý díl Avatara zajímá víc, tady jsme pro tebe připravili text, ve kterém se novince věnujeme do detailu, aniž bychom spoilovali.

Pokud se nechystáš do kina a chceš zůstat doma pod dekou, TV program různých stanic na celý týden najdeš na Refresheru na jednom místě.
Domů
Sdílet
Diskuse