Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. ledna 2023 17:16
Čas čtení 0:58
Tereza Šnajdrová

Jiřina Bohdalová zrušila všechna svá představení až do června tohoto roku

Jiřina Bohdalová zrušila všechna svá představení až do června tohoto roku
Zdroj: ČTK/Vondrouš Roman
OSOBNOSTI ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Česká herečka tak učinila kvůli zdravotním problémům, se kterými bojuje již od loňského podzimu.

Herečka Jiřina Bohdalová ani v jednadevadesáti letech nepověsila svou hereckou a divadelní kariéru na hřebík. V letošním roce ji budeš moci vidět ve snímku Bubeník a princezna, ale pravidelně ji bylo možné vidět také v pražském Divadle Na Jezerce. Tomu je však nyní konec. Herečka ruší všechna svá představení, a to až do konce sezony, informují Blesk a Novinky.

Doporučeno
Harry Styles žaluje prodejce, kteří prodávají jeho falešný merch na Amazonu a Etsy Harry Styles žaluje prodejce, kteří prodávají jeho falešný merch na Amazonu a Etsy 12. ledna 2023 15:27

„Lékaři mi doporučili věnovat zbytek letošní sezony důkladné rekonvalescenci,“ komentovala hereckou pauzu Bohdalová. Herečku sužují zdravotní potíže již od loňského listopadu, kdy si zlomila obratel a kvůli problémům s dýcháním byla několikrát hospitalizována v nemocnici. 

„Kvůli Honzovi Hrušínskému, Milanovi i divákům jsem do poslední chvíle doufala, že hry odehrajeme, ať mě nemají na bedrech, ale je poctivé říci, že se v těchto dnech necítím na stoprocentní výkon. Herec musí být fit. Věřím, že mi jaro vlije sílu do žil a s diváky se zase uvidíme,“ dodala herečka, kterou bylo možné vidět třeba ve hře Gin Game.

První role už v roce 1937 

První roli získala Jiřina Bohdalová už v roce 1937, kdy jí bylo pouhých 6 let. Tehdy si zahrála v komedii Ladislava Horského Pižla a Žižla hledají práci. Od té doby ji bylo možné vidět ve více než dvou stovkách filmů a seriálů, přičemž mezi její nejznámější role patří například Nenávist z pohádky Nesmrtelná teta nebo Fany ze stejnojmenného snímku.

Do Divadla Na Jezerce přišla Bohdalová v roce 2005 a v posledních letech si zahrála ve hrách Generálka, Paní plukovníková nebo právě Gin Game

Domů
Sdílet
Diskuse