Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
22. února 2023 8:30
Čas čtení 6:20
Ondřej Jarůšek

5 skvělých fitness aplikací do mobilu: Cvič doma zdarma, rychle a efektivně

5 skvělých fitness aplikací do mobilu: Cvič doma zdarma, rychle a efektivně
Zdroj: Unsplash/Hayley Kim Design/volně k užití
SPORT DUŠEVNÍ ZDRAVÍ POSILOVÁNÍ A CVIČENÍ ZDRAVÁ STRAVA ZDRAVÍ ZDRAVÝ ŽIVOTNÍ STYL
Uložit Uložené

Vyzkoušeli jsme fitness aplikace na cvičení v domácích podmínkách a vybrali pětici, kterou ti můžeme doporučit. I doma můžeš dosahovat výsledků.

Máš nabitý program, nechce se ti chodit do posilovny nebo se ti nechce utrácet za permanentky, ale chceš si dobře zacvičit a být v kondici? Velmi efektivně toho lze dosáhnout i v domácích podmínkách bez jakéhokoliv vybavení. To nám ostatně potvrdila i profesionální trenérka a výživová poradkyně Kamila Pavlíčková, se kterou jsme benefity cvičení doma rozebrali v podrobném článku.

Doporučeno
Pro svaly a břišáky nemusíš chodit do posilovny. „Cvičením doma můžeš dosáhnout skvělých výsledků,“ říká česká fitness trenérka Pro svaly a břišáky nemusíš chodit do posilovny. „Cvičením doma můžeš dosáhnout skvělých výsledků,“ říká česká fitness trenérka 23. ledna 2023 11:00

Zdarma, rychle a efektivně

U cvičení doma ještě zůstaneme, tentokrát ti ale nabídneme tipy na 5 fitness aplikací do mobilu, které si můžeš stáhnout na Android i iOS a používat je úplně zdarma. Najdeš v nich takřka bezbřehé možnosti cviků, tréninky si můžeš upravovat podle vlastních preferencí nebo si nechat poradit od odborníků. Cvičit navíc můžeš jen s vlastní vahou a věř, že i takto si dáš pořádně do těla.

Cvičení doma zaznamenalo boom během pandemie koronaviru, kdy se zavřely posilovny, relevantní je však i dnes. Ne každému totiž musí být komfortní navštěvovat veřejný gym, kde je nedostatek soukromí. Někdo si zase návštěvy posiloven nemůže dovolit z časových nebo finančních důvodů. Plnohodnotně zacvičit si však můžeš i v pohodlí domova a vybraná pětice mobilních aplikací je toho důkazem.

Cvičení, hubnutí
Zdroj: Unsplash/Jonathan Borba/volně k užití

J&J Official 7 Minute Workout (iOS, Android)

Hledáš inspiraci na intenzivní domácí trénink, který nezabere moc času? Fitness aplikace od společnosti Johnson & Johnson ti s tím může pomoct. Aplikace obsahuje více než 70 cviků, pomocí nichž procvičíš kompletně celé tělo i bez vybavení. Je přitom jedno, jestli jsi úplný začátečník, středně pokročilý nebo zkušenější cvičenec. Jsou zde cviky pro všechny.

Aplikace obsahuje desítky různých tréninků s různými stupni náročnosti, a pokud by se ti náhodou omrzely, přímo v aplikaci si můžeš sestavit i své vlastní tréninky. Při cvičení si navíc můžeš vybrat, jestli budeš poslouchat muziku, sledovat na obrazovce časomíru nebo instruktážní video, v němž figurant předvádí správnou techniku a provedení daných cviků. To doporučujeme zejména pro ty, kteří se cvičením začínají.

Doporučeno
Kulturistka Věra Mikulcová: Čtyři měsíce přípravy mě stojí až 400 tisíc korun (Rozhovor) Kulturistka Věra Mikulcová: Čtyři měsíce přípravy mě stojí až 400 tisíc korun (Rozhovor) 11. července 2022 7:00
aplikace na cvičení
Zdroj: REFRESHER/Ondřej Jarůšek/vlastní foto

Aplikace obsahuje také funkcionalitu zvanou Smart Workout, která měří tvé výkony, pomáhá v udržování motivace a navrhuje další tréninky se stupňující se intenzitou. V aplikaci pak můžeš sledovat svůj progres, jejž je možné v případě zájmu sdílet se svými přáteli. Ovládání je přitom velmi snadné a intuitivní, takže nemusíš mít obavy, že by ses v aplikaci nevyznal*a.

Důležitou součástí každého tréninku je ale i rozcvička, která se spouští vždy na začátku cvičení. Rozcvičku lze i přeskočit, vysoce však doporučujeme rozcvičení nezanedbávat, protože díky tomu minimalizuješ riziko zranění. Bez adekvátního zahřátí bys nikdy cvičit neměl*a. S většinou tréninků se vejdeš do deseti minut (nastavit lze kratší i delší), takže si můžeš zacvičit i při nabitém denním plánu.

Potenciálním negativem může pro někoho být potřeba znalosti angličtiny, abys rozuměl*a tomu, co trenér během cviků říká. Sice lze jeho pohyby sledovat na videu, ale mluvené pokyny směrem k technice a držení těla přímo během cviků jsou velmi nápomocné. Je dobré tedy angličtinu ovládat alespoň na základní úrovni, což ale platí z velké části i pro ostatní aplikace.

Doporučeno
Cvičení s kettlebelly: Geniální nástroj, se kterým zlepšíš sílu a zbaví tě bolesti zad a kloubů. Zásadní je technika, říká trenér Cvičení s kettlebelly: Geniální nástroj, se kterým zlepšíš sílu a zbaví tě bolesti zad a kloubů. Zásadní je technika, říká trenér 9. listopadu 2022 6:00

Nike Training Club (iOS, Android)

O Nike Training Clubu jsi už možná slyšel*a. Od konce loňského roku můžeš na stejnojmenný pořad narazit na Netflixu, kde se každá z pěti sérií zaměřuje na jiný typ tréninku a dohromady nabízí zhruba 30 hodin fitness obsahu. Nike Training Club ale můžeš mít i ve svém mobilu, kde na tebe čeká obrovské množství workoutů a výzev, a to ať už s cvičením teprve začínáš, nebo se mu věnuješ už roky. Naprosto každý si vybere.

aplikace na cvičení
Zdroj: REFRESHER/Ondřej Jarůšek/vlastní foto

Nike Training Club ti pomůže nejen se cvičením za účelem nabrání svalů nebo hubnutí, ale vybrat si můžeš například také tréninky pro zlepšení mobility nebo snížení hladiny stresu. V nabídce je prakticky vše od tvrdých tréninků až po dechová cvičení. A pokud jsi třeba milovníkem běhání, aplikace ti zase nabídne dynamickou rozcvičku, která ti pomůže uvolnit svaly a rozpumpovat krev. Záleží tedy jen na tobě a tvých potřebách.

Jednotlivými cviky tě ve videu provedou trenéři, kteří popisují všechny prováděné pohyby, a ty díky tomu můžeš snadněji ovládnout správnou techniku. Ta totiž patří k nejdůležitějším aspektům každého cvičení. Aplikace nabízí i tipy od expertů ohledně spánku, regenerace a stravy. Za vyzdvižení stojí také uživatelské prostředí, jež je velmi intuitivní a přehledné. Oblíbené workouty si můžeš snadno ukládat do seznamu, takže k nim budeš mít vždy rychlý přístup.

Doporučeno
Srdeční problémy zabíjí více lidí než rakovina, může za to i životní styl. Kardiolog vysvětluje, na co si dávat největší pozor Srdeční problémy zabíjí více lidí než rakovina, může za to i životní styl. Kardiolog vysvětluje, na co si dávat největší pozor 6. srpna 2022 6:00
Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 131474 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse