Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
23. února 2023 12:30
Čas čtení 2:37
Ondřej Jarůšek

Polský MMA gigant KSW bude už za pár dní v Česku! V boji uvidíme rostoucí české hvězdy i dvoumetrové obry

Polský MMA gigant KSW bude už za pár dní v Česku! V boji uvidíme rostoucí české hvězdy i dvoumetrové obry
Zdroj: KSW
SPORT BOJOVÉ SPORTY KSW MMA ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

V sobotu 25. února do Česka vůbec poprvé dorazí polská organizace KSW. Jaké zápasy milovníkům MMA nabídne?

Do dne D už zbývá jen pár dní. Největší polská MMA organizace KSW míří vůbec poprvé do České republiky a pro fanoušky bojových sportů chystá nadupanou kartu. Dějištěm turnaje KSW 79 se v sobotu stane Home Credit Arena v Liberci a na této očekávané akci uvidíme titulovou bitvu v těžké váze, střety zahraničních bijců a v neposlední řadě i několik zajímavých českých bojovníků, kteří budou na domácí půdě čelit velkým výzvám. Co všechno turnaj nabídne?

Doporučeno
Šéf Oktagonu: V Evropě jsme jednička, Anglie je obrovský krok. Vémola bude mít v případné odvetě s Véghem velkou výhodu (Rozhovor) Šéf Oktagonu: V Evropě jsme jednička, Anglie je obrovský krok. Vémola bude mít v případné odvetě s Véghem velkou výhodu (Rozhovor) 29. ledna 2023 11:00

Šampiona čeká odveta

Hlavním tahákem se stane odveta mezi šampionem těžké váhy Philipem De Friesem (22:6) a Toddem Duffeem (9:3). Ti se spolu poprvé střetli pod hlavičkou světové MMA organizace UFC, kde oba několik let působili. Z první vzájemné bitvy odešel vítězně Duffee, který Friese ukončil v prvním kole na TKO. Tentokrát však do boje půjde jako favorit šampion Philip de Fries, který se pokusí srovnat skóre a „pomstít“ se soupeři za předchozí porážku. Aktuálně má navíc na kontě 10 výher v řadě a v KSW ještě ani jednou neprohrál, což potvrzuje skvělou formu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený KSW (@ksw_mma)

České naděje v akci

Do hlavního předzápasu nastoupí rostoucí česká hvězda a profesionální voják Dominik Humburger (5:0), který nejenže zatím nepoznal přemožitele, ale navíc všechny své soupeře ukončil už před limitem na TKO. Tento nebezpečně rozjetý tank se pokusí zastavit Brazilec Jorge Bueno (8:1), který rovněž vyhrává hlavně před limitem a nerad rozhodnutí nechává na bodových rozhodčích. Fanoušci se tak zřejmě mohou těšit na ostrou bitvu, která na body pravděpodobně neskončí.

Humburgera měl původně vyzvat Nemanja Nikolić, jak ale organizace před několika dny oznámila, srbský bojovník utrpěl při nedávném tréninku zlomeninu nosu a ze zápasu musel odstoupit. „Hambáč“ proto na poslední chvíli přijal novou výzvu v podobě zkušenějšího Brazilce.

Doporučeno
MMAšina na knock-outy! Neporažený šampion likviduje všechny soupeře a posílá ostrý vzkaz před další bitvou MMAšina na knock-outy! Neporažený šampion likviduje všechny soupeře a posílá ostrý vzkaz před další bitvou 15. února 2023 6:00

Dalším českým bojovníkem na turnaji je velmi dobře známý David Hošek (8:3:1), proti kterému se postaví Švéd Andreas Gustafsson (7:1). Ti také ve svých zápasech vítězí v drtivé většině případů před limitem, a tak nebude žádným překvapením, pokud k dalšímu rychlému KO nebo TKO dojde i nyní. Hošek je však nyní v pozici kurzového outsidera.

KSW
Zdroj: KSW

O jediný ženský zápas na turnaji se postará česká bojovnice Petra Částková (6:5), která stane proti Natalii Baczynske-Krawiec (6:3) z Polska. Částková má ze sebou zkušenosti mimo jiné z domácích organizací, jako jsou OKTAGON MMA, XFN nebo I Am Fighter, a start si připsala i na druhé největší MMA organizaci v USA Bellator. Zápas je příslibem vyrovnaného boje, do kterého však v roli mírné favoritky podle bookmakerů půjde zástupkyně polské scény.

Doporučeno
Světová MMA hvězda, krvavá válka i pekelný nástup. Takto vypadal první velký turnaj Oktagonu v roce 2023 Světová MMA hvězda, krvavá válka i pekelný nástup. Takto vypadal první velký turnaj Oktagonu v roce 2023 12. února 2023 1:43

České barvy bude na turnaji reprezentovat také bijec Frederico Komuenha (2:0). Toho mohou fanoušci znát například ze zápasu s kulturistou Filipem Grznárem, kterého tvrdě knock-outoval. Komuenha v kleci změří síly se Slovákem Matyasem Viszlayem (1:0) a jejich střet otevře celou zápasovou kartu.

Dvoumetroví obři v kleci

Příslibem tvrdé podívané je v neposlední řadě také zápas slovenského obra Tomáše Možného (1:1), který se utká s Polákem Arkadiuszem Wrzosekem. Oba měří přes dva metry a váží více než 100 kilo. Obzvláště v těchto vahách může o celém zápase rozhodnout jediný úder, doporučujeme tedy raději nemrkat. Konec totiž může přijít kdykoliv. 

Doporučeno
Liver King jedl zvířecí játra i varlata, za steroidy utrácel statisíce a fanouškům lhal. Co o syrových orgánech říká odborník? Liver King jedl zvířecí játra i varlata, za steroidy utrácel statisíce a fanouškům lhal. Co o syrových orgánech říká odborník? 12. prosince 2022 6:00

Kromě toho se ale o slovo přihlásí také zahraniční těžkotonážnici Daniel Omielanczuk (26:13) a Michal Kita (21:15:1), ve veltrové divizi se pobijí Brian Hooi (18:9) a Jivko Stoimenov (13:5) a v domluvené váze do 68,5 kilogramu se představí Ramzan Jembiev (3:1) a Murilo Delfino (3:0). Turnaj celkově nabídne devět zápasů.

KSW
Zdroj: KSW
Doporučeno
Tommy Morrison: Tragický příběh šampiona a hvězdy z Rockyho 5. Nakazil se HIV, ale odmítl tomu uvěřit a stále měl nechráněný sex Tommy Morrison: Tragický příběh šampiona a hvězdy z Rockyho 5. Nakazil se HIV, ale odmítl tomu uvěřit a stále měl nechráněný sex 27. října 2022 6:00

Vážení před diváky

Všech osmnáct bojovníků budou moct fanoušci vidět v pátek na veřejném vážení, které se uskuteční od 18:00 v CS Club Liberec. Vstup bude pro všechny zdarma. Zde se fanoušci mohou potkat také s českou mlátičkou Michalem Martínkem, který se měl původně na tomto turnaji představit také, ale zranění mu to nakonec nedovolilo. Ze zápasu musel odstoupit i bývalý bojovník UFC Viktor Pešta, který dostal covid.

Turnaj KSW 79 vypukne v sobotu 25. února v liberecké Home Credit Areně od 19:00. Všechny zápasy bude možné sledovat na Nova Action, Voyo nebo na platformě KSWTV.

Domů
Sdílet
Diskuse