Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
3. března 2023 11:19
Čas čtení 0:15
Ilona Hobzová

Obrazem: Toto je deset nejlepších jídel na světě, vyhrála osvědčená klasika

Obrazem: Toto je deset nejlepších jídel na světě, vyhrála osvědčená klasika
Zdroj: Wiki Commons/volně k užití
GASTRO GASTRONOMIE ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Žebříček sestavil gastronomický server TasteAtlas.

Server TasteAtlas sestavil podle hodnocení uživatelů žebříček deseti nejlepších jídel na světě. Dva zástupce v žebříčku má Itálie, která se s jedním z nich dostala dokonce na první místo. Tipneš si, která klasika vyhrála? V top 10 nechybí ani pokrmy z Japonska, Španělska, Argentiny, Norska nebo Bulharska. 

Doporučeno
Móda, šperky či nábytek: Prohlédni si nejlepší designové kousky z rukou Češek a Čechů. Utkají se o prestižní cenu Móda, šperky či nábytek: Prohlédni si nejlepší designové kousky z rukou Češek a Čechů. Utkají se o prestižní cenu 2. března 2023 13:30

V žebříčku figuruje maso, ryby i dezerty. Koukni do galerie, kterých deset jídel to u lidí vyhrálo na celé čáře.

10. místo: Nasi padang, Asie – jídlo pojmenované po městě Padang v Indonésii. Jde o kombinaci rýže (nasi) a řady tradičních pokrmů právě z této oblasti, nejčastěji třeba hovězího masa, tempehu, vajec nebo různých druhů ovoce či zeleniny.9. místo: Pastel de Belém – tradiční portugalský koláč s vaječným krémem. Koláče se vyrábějí z těsta, které se plní směsí mléka, vajec, cukru, citronu a skořice. První recept na pastel de Belém pochází z roku 1837, kdy jej vyráběli mniši z kláštera Jerónimos.8. místo: Gianduja – nejde o dezert, ale to, z čeho je vyrobený. Osmé místo si vysloužila gianduja, sladká krémová pomazánka z čokolády a mletých lískových oříšků. Byla vynalezena v italském Turíně v 19. století. Vychází z ní i Nutella, která ale obsahuje mnohem méně lískooříškové pasty než její italská inspirace. 7. místo: Rechta – tradiční alžírské jídlo, které se skládá z tenkých a plochých nudlí a kuřecí omáčky. Nudle se připravují z mouky, soli, vody a ghí, zatímco omáčka se vyrábí z kousků kuřecího masa, cibule, česneku, oleje, cizrny, koření ras el hanout, skořice, tuřínu, brambor a cukety.
Zobrazit galerii
(10)
Domů
Sdílet
Diskuse