Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. dubna 2023 12:00
Čas čtení 0:36
TASR

Filmový festival v Cannes otevře francouzské dobové drama s Johnnym Deppem

Filmový festival v Cannes otevře francouzské dobové drama s Johnnym Deppem
Zdroj: TASR/AP/Michael Reynolds/Pool
FILMY A SERIÁLY FILMOVÉ OSOBNOSTI FILMOVÝ FESTIVAL V CANNES ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Filmový festival v Cannes otevře francouzské dobové drama, v němž americký herec Johnny Depp ztvární krále Ludvíka XV. Ve středu to oznámili organizátoři festivalu, informuje TASR podle zprávy agentury AFP.

Film Jeanne du Barry režírovala francouzská režisérka Maïwenn. Zároveň si zahrála i hlavní roli známé kurtizány z 18. století, která si dokázala získat náklonnost francouzského krále. Film se bude promítat první noc festivalu v Cannes na francouzském Azurovém pobřeží, tedy 16. května. Ve stejný den ho začnou promítat i francouzská kina, tak jak je zvykem u filmů, které festival otevírají.

Doporučeno
Obrazem: Lady Gaga a Joaquin Phoenix sehráli ikonickou scénu z prvního Jokera. Podívej se, jak to filmovému páru sluší Obrazem: Lady Gaga a Joaquin Phoenix sehráli ikonickou scénu z prvního Jokera. Podívej se, jak to filmovému páru sluší 5. dubna 2023 14:14

Jde o první významnou roli Johnnyho Deppa od soudu za pomluvy proti bývalé manželce Amber Heard, která ho obvinila z domácího násilí.

Na letošním festivalu v Cannes, který se uskuteční 16.–⁠18. května, se představí i řada očekávaných hollywoodských filmů. Světovou premiéru tam bude mít například Indiana Jones a nástroj osudu či nejnovější film amerického režiséra Martina Scorseseho Killers of the Flower Moon s Leonardem DiCapriem a Robertem De Nirem. Scénář filmu vznikl podle románu, který byl do češtiny přeložen pod názvem Krvavé prachy. Úplný seznam filmů promítaných na festivalu bude zveřejněn 13. dubna.

Doporučeno
České televizní pořady 90. let: Připomeň si bizáry, které bývaly běžnou součástí programu České televizní pořady 90. let: Připomeň si bizáry, které bývaly běžnou součástí programu 5. dubna 2023 11:00
Domů
Sdílet
Diskuse