Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. června 2023 16:57
Čas čtení 0:54
Tereza Šnajdrová

Z vraždy rappera z Run-DMC byl obviněn již třetí muž. Dočká se rapový svět spravedlnosti?

Z vraždy rappera z Run-DMC byl obviněn již třetí muž. Dočká se rapový svět spravedlnosti?
Zdroj: Wikimedia Commons/Jeff Pinilla/volně k použití
HUDBA SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Vražda hiphopového průkopníka zůstává již téměř dvě desetiletí nevyřešena.

Americký rapper a DJ hiphopových průkopníků Run-DMC Jam Master Jay byl zastřelen 30. října 2002. Z trestného činu byli v minulosti obviněni dva muži a nyní se k nim přidává i třetí – Jay Bryant. Všichni tři čelí obvinění z užívání drog a z vraždy slavného rappera. Před soudem by měli stanout v lednu 2024, píší NME a Washington Post.

Doporučeno
Čelil obvinění z obtěžování nezletilých i z vedení kultu. Jared Leto je však stále hvězdou Hollywoodu Čelil obvinění z obtěžování nezletilých i z vedení kultu. Jared Leto je však stále hvězdou Hollywoodu 24. května 2023 13:00

Jam Master Jay byl smrtelně postřelen ve věku 37 let, a to přímo ve svém nahrávacím studiu v Queens. Jeho vražda zůstala téměř dvě desetiletí nevyřešena, avšak obviněni jsou z ní tři muži. Ronald Washington, Karl Jordan Jr. a nově také Jay Bryant. Podezřelí ale vinu odmítají a stojí si za tím, že jsou nevinní. 

„Zajistit obvinění od tajné velké poroty, které stačí extrémně nízké důkazní břemeno, je jedna věc. Prokázat vinu u soudu je ale věc druhá,“ tvrdí César de Castro, právník Jaye Bryanta. „Jsme zmateni. Proč si vláda po více než 20 letech a předchozím obvinění dvou osob myslí, že má dostatek důkazů k obvinění pana Bryanta,“ dodal.

Federální vyšetřovatelé v roce 2020 uvedli, že zavražděný rapper mohl být zapojen do drogových operací, což se mu stalo osudným. Obžalovaní měli přijít do studia, kde se zrovna nacházel Jam Master Jay, kolem půl osmé večer. Jednomu z tamních pracovníků měli přikázat, aby si lehl na zem, a začali do něj střílet. Jedna střela měla zasáhnout právě i DJe slavných Run-DMC.

Domů
Sdílet
Diskuse