Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Fotoreport: Kontroverze i sázka na jistotu. Takový byl letošní ročník festivalu Rock for People

Poslední den je tu a my jsme ho odstartovali anglickým zpěvákem Barnsem Courtneym, který jako by byl jedním z headlinerů. Jeho show byla dokonalá, plná energie a také zábavná. Zpěvák se během ní několikrát vydal do lidí, na stagi rozmlátil kytaru a její kousky naházel fanouškům a fanynkám, sharoval s nimi svoji whisky, tančil, užíval si to a spolu s ním i všichni před pódiem.
 
Následně jsme se přesunuli na Brity Nothing But Thieves, o nichž by se také dalo mluvit jako o headlinerech. Frontman Conor Mason je znám pro své perfektní vokály, které vévodily celému setu, lidé tančili, zpívali a všechny pak rozněžnilo zpěvákovo gesto, když věnoval svůj setlist malé holčičce ve čtvrté řadě. Zazněl průřez celou tvorbou kapely, od starších písní jako Amsterdam nebo Sorry přes covidové Real Love Song a Is Everybody Going Crazy? až po novinky Welcome to the DCC nebo Overcome.
 
Krátce po čtvrt na deset se pak před hlavní stage přesunul snad téměř celý areál. Čekal nás totiž zlatý hřeb večera v podání britských rockerů Muse. Jejich show byla megalomanská. Kapela na stage nastoupila v maskách a za ní hořelo její logo, jež v průběhu večera nahradila obří pohyblivá hlava, kterou obklopovaly plameny a tisíce světel.

Muse svůj set prokládali animacemi, hráli si se zvukem i světly a lidé to milovali. Psycho, We Are Fucking Fucked, Supermassive Black Hole, Uprising, Starlight i téměř sedmiminutová Knights of Cydonia. Muse byli i pro nás, kteří jejich tvorbu příliš nesledujeme, perfektní, a když pak svou show zakončili velkolepým ohňostrojem, jednomu bylo až líto, že je festival u konce.

Doporučeno
Oplodňovák ze Stmívání, úzkosti z klimatických změn a kritika politiků. Toto jsou velikáni Muse a jejich cesta na vrchol Oplodňovák ze Stmívání, úzkosti z klimatických změn a kritika politiků. Toto jsou velikáni Muse a jejich cesta na vrchol 11. června 2023 11:00

Skvělá práce, Rock for People

Festival Rock for People je prostě jedničkou v Česku a my se už teď těšíme na další ročník. Pořadatelé ho dělají s láskou a také s respektem k návštěvnictvu a přírodě, což lze vidět v celém areálu, a bylo naším potěšením strávit v něm tyto čtyři kouzelné dny. Jen tak dál a uvidíme se zase za rok.

V následujících dnech se navíc můžeš těšit na další výstupy z Rock for People, a to jak u nás na webu, tak na našem YouTube. 

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse