Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. června 2023 v 13:30
Čas čtení 2:13
Tereza Šnajdrová

5 nejlepších akcí v Praze: Vyraz na Metronome festival, koncert Maroon 5 nebo bazar na Letné

5 nejlepších akcí v Praze: Vyraz na Metronome festival, koncert Maroon 5 nebo bazar na Letné
Zdroj: Maroon 5/propagační materiál
KULTURA ČESKO FESTIVALY KULTURNÍ AKCE METRONOME PRAGUE PÁRTY A AKCE PRAHA
Uložit Uložené

Léto je tu, tak neseď doma a vyraz za kulturou!

Přinášíme ti přehled těch nejlepších kulturních akcí, které se tento týden uskuteční v Praze. Vyraz na jednodenní festival Prague Rocks, který v pražských Letňanech přivítá Maroon 5, Gwen Stefani a mnoho dalších, Metronome festival nebo akci Praha žije hudbou. Ty nejlepší kousky z druhé ruky koupíš na letenském bazaru v Biu Oko a milovnictvo zmrzliny potěší Prague Ice Cream Festival.

Doporučeno
Album týdne, nebo propadák týdne? Queens of the Stone Age vypustili do světa novinku In Times New Roman Album týdne, nebo propadák týdne? Queens of the Stone Age vypustili do světa novinku In Times New Roman 16. června 2023 v 13:00

Prague Rocks (Gwen Stefani, Maroon 5 a další), 21. června na Letišti Letňany

Ve středu 21. června to bude na letišti v pražských Letňanech pořádně vřít. Konat se zde totiž bude jednodenní festival Prague Rocks, který návštěvnictvu nabídne sedm vystupujících. Celý den odstartují zástupci české hudební scény – Lake Malawi, na které postupně navážou australská zpěvačka Delta Goodrem, Vojtěch Dyk nebo James Bay. Pak už stage ovládnou světoví velikáni v podobě Rag'n'Bone Mana, popové legendy Gwen Stefani a celý večer uzavřou Maroon 5.

Tohle je akce, o kterou prostě nemůžeš přijít. Program startuje ve 13:00 hodin a vstupenky koupíš za 1 690 až 3 790 korun.

Metronome festival, 22. až 24. června na Výstavišti Praha

Den na oddych jako by tento týden neexistoval. Hned ve čtvrtek totiž začíná městský festival Metronome, který se již tradičně koná na Výstavišti Praha. Těšit se můžeš na tři dny plné hudby i bohatého doprovodného programu, a to vše v krásném prostřední.

Doporučeno
Jak přežít menstruaci na letním festivalu? Ptali jsme se na Rock for People, co vám nejvíce chybí (Anketa) Jak přežít menstruaci na letním festivalu? Ptali jsme se na Rock for People, co vám nejvíce chybí (Anketa) 14. června 2023 v 13:00

Mezi headlinery Metronome festivalu pak patří berlínské techno v podání Moderat, legendy funku Jamiroquai nebo elektronický mág M83. Kromě toho se můžeš těšit i na rapovou scénu, chutné jídlo a mnoho dalšího.

Vstupenky na Metronome koupíš za 3 590 korun.

Praha žije hudbou 2023, 23. a 24. června na různých místech v Praze

V pátek 23. a v sobotu 24. června se v Praze bude konat osmý ročník pouličního festivalu Praha žije hudbou. Jedná se o fesťák, který se neomezuje pouze na jedno místo, ale narazit na něj můžeš ve spoustě pražských ulic. Vystoupí na něm buskeři*buskerky, ostřílení umělci*umělkyně i začínající muzikantstvo. Mezi největší taháky pak patří Laco Déczi, Katarzia, Vojtaano, Lipo, Bára Hrzánová & Bachtale Apsa, Mucha a mnoho dalších.

Akce Praha žije hudbou je zcela zdarma, ale lze ji podpořit dobrovolným vstupným.

Letenský bazar, 24. června v Biu Oko

Pokud bys rád*a oživil*a svůj šatník, pak v sobotu 24. června vyraz na letenský bazar, který se bude konat v kině Bio Oko, hned naproti Kuzmarkt obchodu. Na něm najdeš oblečení všeho druhu, od vintage kousků přes retro až po moderní oblečení, které dodá tvému šatníku šťávu. Na letenském bazaru pak kromě oblečení budeš moci zakoupit také věci do bytu, keramiku, sklo, dekorace a knihy.

Doporučeno
Prošli jsme v Brně ty nejlepší sekáče. Vytáhli jsme poklady jako z Hermioniny kabelky Prošli jsme v Brně ty nejlepší sekáče. Vytáhli jsme poklady jako z Hermioniny kabelky 12. března 2023 v 6:00

Akce startuje ve 12:00 hodin a končí v půl šesté večer, tak moc neotálej, ať na tebe taky něco zbyde. Vstupné je zdarma. 

second hand
Zdroj: REFRESHER/Lucie Kotvalová

Prague Ice Cream Festival 2023, 24. a 25. června na Výstavišti Praha

Máš rád*a zmrzlinu? Pak pro tebe máme dobrou zprávu! O víkendu se na pražském Výstavišti bude konat Prague Ice Cream Festival. „Na Prague Ice Cream Festivalu samozřejmě nenaleznete pouze zmrzliny (ať už typu gelato, točené, jogurtové, ice roll, sorbety, speciální veganské, bio apod.) či nanuky… Jako festival pro celou rodinu nabízíme zábavu pro děti i dospělé, množství soutěží, ochutnávek. Na své si přijdou i milovníci čerstvého ovoce, alko i nealko nápojů, kávy či dobrého občerstvení,“ hlásají pořadatelé.

Doporučeno
Tuhle domácí zmrzlinu musíš vyzkoušet. Hotová je za pár minut a zvládne ji naprosto každý Tuhle domácí zmrzlinu musíš vyzkoušet. Hotová je za pár minut a zvládne ji naprosto každý 14. června 2023 v 6:00

Festival se bude konat v sobotu i v neděli od 10:00 hodin do 20:00 hodin a za vstup zaplatíš 120 až 650 korun.

zmrzlinky
Zdroj: Unsplash/Lama Roscu/volně k použití
Anketa:
Na které akci se potkáme? 
Prague Rocks
Metronome festival
Praha žije hudbou 2023
Letenský bazar
Prague Ice Cream Festival 2023
Prague Rocks
24 %
Metronome festival
29 %
Praha žije hudbou 2023
14 %
Letenský bazar
10 %
Prague Ice Cream Festival 2023
24 %
Domů
Sdílet
Diskuse