Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
2. srpna 2023 8:00
Čas čtení 1:23
Kateřina Viková

Ridley Scott kvůli Phoenixovi přepisoval scénář celého Napoleona

Ridley Scott kvůli Phoenixovi přepisoval scénář celého Napoleona
Zdroj: Jefferson Chacon/Apple TV+/Collider
FILMY A SERIÁLY FILM FILMOVÉ OSOBNOSTI JOAQUIN PHOENIX RIDLEY SCOTT
Uložit Uložené

Ridley Scott řekl, že Joaquin Phoenix za ním přišel dva týdny před začátkem natáčení jeho nejnovějšího historického filmu Napoleon, kde má Phoenix ztvárnit hlavní roli, s tím, že se cítí bezradně a neví, co dělat. Scénář kvůli herci i přepracovali.

Při natáčení snímku se po dlouhé době setkali režisér a oscarový herec, kteří spolu před více než dvaceti lety pracovali na filmu Gladiátor. V novém filmu Ridleyho Scotta o nejslavnějším francouzském vojevůdci a císaři si Phoenix zahraje právě hlavní roli, jeho manželku Joséphine de Beauharnais pak ztvární Venessa Kirby.

Deset dní v kuse probírali scénu po scéně

„On si přijde dva týdny, k*rva dva týdny před začátkem natáčení a řekne: ‚Nevím, co mám dělat,‘ “ řekl Scott o Phoenixovi. „A já na to: ‚Cože?! Ach Bože.‘ “ Poté s režisérem celých 10 dní v kuse probírali scénu po scéně, detail po detailu, píše magazín Variety.

Scott nazval Phoenixe „nejlepším hercem zkažených dobráků“, proto pro něj byl dokonalou volbou pro obsazení role Napoleona. Phoenix zase řekl, že nebylo příliš těžké rozhodnutí usilovat o roli v dalším filmu režírovaném Scottem.

Doporučeno
Tohle pivo je z recyklované vody ze sprch. Máš na něj chuť? Tohle pivo je z recyklované vody ze sprch. Máš na něj chuť? 1. srpna 2023 17:27

„Pravdou je, že mě provázela velmi nostalgická myšlenka na to znovu pracovat s Ridleym,“ řekl Phoenix. „Měl jsem tak neuvěřitelnou zkušenost při práci s Ridleym na Gladiátorovi, a to jsem byl tak mladý. Byla to moje první velká produkce. Opravdu jsem toužil po zkušenosti nebo po něčem podobném. V minulosti mě oslovil kvůli jiným věcem, ale nic, co by pro nás oba byla taková výzva.“

Podle Scotta je Phoenix tím, co udělá Napoleona výjimečným

Scott dříve prozradil magazínu Empire, že obsazení Phoenixe do role Napoleona vedlo ke kompletnímu přepsání scénáře, aby herci více sedl. Scénář filmu Napoleon napsal David Scarpa, který také napsal scénář ke Scottově filmu All the Money in the World.

„Joaquin je asi tak daleko od konvence, jak to jen jde,“ řekl Scott. „Ne úmyslně, ale intuitivně. Pokud mu něco vadí, řekne to. Udělal Napoleona výjimečným tím, že se pořád na něco ptal,“ dodal režisér.

„S Joaquinem můžete celý zatracený film přepsat jen proto, že mu je něco nepříjemné. A to se tak trochu stalo s Napoleonem,“ pokračoval režisér. „Šťourali jsme se ve scénáři, abychom mu pomohli soustředit se na to, kým Bonaparte byl. Musel jsem to respektovat, protože poznámky, se kterými přišel, byly neuvěřitelně konstruktivní. Díky tomu jsme to vylepšili,“ uzavřel Scott.

Film Napoleon bude uveden do kin 22. listopadu.

Domů
Sdílet
Diskuse