Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
21. srpna 2023 13:32
Čas čtení 1:02
Radim Šlechta

Christopher Nolan zlomil Cillianu Murphymu srdce. Neobsadil ho do vysněné role

Christopher Nolan zlomil Cillianu Murphymu srdce. Neobsadil ho do vysněné role
Zdroj: Universal Pictures/propagačný materiál
FILMY A SERIÁLY CHRISTOPHER NOLAN CILLIAN MURPHY
Uložit Uložené

Jedním z nejoblíbenějších Nolanových filmů Cilliana Murphyho je Interstellar. Herec prý fantazíroval o tom, že si ve filmu zahraje, a přiznal, že mu snímek zlomil srdce.

Cillian Murphy sesbíral řadu velice pozitivních recenzí na poslední film, který s režisérem Christopherem Nolanem natočil. Oppenheimer je jakýmsi vyvrcholením spolupráce obou filmařů poté, co společně natočili šest snímků a s pauzami spolupracovali téměř dvacet let. Svou vysněnou roli Murphy ale od Nolana nedostal.

Doporučeno
Kvíz: Poznáš zvíře podle trusu? Kvíz: Poznáš zvíře podle trusu? 20. srpna 2023 8:30

Irský herec je stálým členem režisérových filmů od natáčení Batman Begins. Objevil se v obou navazujících snímcích o Temném rytíři, zahrál si v Inception, filmu Dunkerk i v posledním velkofilmu Oppenheimer. V rozhovoru pro The Independent ale Cillian prozradil, že je velkým fanouškem filmu Interstellar, v němž se zrovna neobjevil.

Murphy se svěřil, že fantazíroval o tom, jaké by bylo si ve vesmírném dramatu zahrát. Uznal ale, že Nolan „vybral ty správné lidi“ a že si může film užít, aniž by musel být kritický sám k sobě.

interstellar
Zdroj: Paramount Pictures

„Zbožňuji Interstellar už jen proto, že mi připadá tolik emotivní. Vzpomínám si, jak jsem ho viděl v kině, když jsem měl malé děti. Mělo to na mě prostě velký dopad. Zlomilo mi to srdce. Rád se dívám na Nolanovy filmy, když v nich nehraju, protože se nemusíte děsit velikosti svých uší nebo čehokoli jiného,“ prozradil podle Independentu Murphy.

Nyní se herci dostává mnoho pozornosti díky roli Roberta Oppenheimera v posledním Nolanově snímku. V citovaném rozhovoru měl Cillian vybrat „nolanovku“, která by se nejlépe hodila na double feature s tříhodinovým dramatem.

Doporučeno
Proč všichni milujeme Cilliana Murphyho? Proč všichni milujeme Cilliana Murphyho? 1. srpna 2023 15:15

Podle něj by si lidé měli dohromady s Oppenheimerem pustit právě Interstellar, který se rovněž věnuje vědeckým tématům, případně Dunkerk, protože se odehrává ve stejném období. Druhý zmíněný film navíc trvá jen hodinu a půl a v double feature Oppenheimera krásně doplní.

Domů
Sdílet
Diskuse