Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
12. září 2023 12:30
Čas čtení 2:04
Radim Šlechta

Apple dnes představí nový iPhone i Apple Watch, ale to ještě není všechno, Horste!

Apple dnes představí nový iPhone i Apple Watch, ale to ještě není všechno, Horste!
Zdroj: Apple
TECH APPLE ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Apple v úterý večer představí nové produkty. Shrnujeme spekulace, které prezentaci provází.

Na podzimní prezentaci společnosti Apple se těší snad každý, koho firma „dostala“ do řad své klientely. V září technologická firma obvykle představuje nová zařízení, nablýskané nové řady iPhonů i sérii drobných změn.

Doporučeno
Apple přichází do první evropské země s novinkou. Jak funguje Tap to Pay? Apple přichází do první evropské země s novinkou. Jak funguje Tap to Pay? 29. srpna 2023 10:44

Do poslední chvíle se ale přesně neví, co nás na konferenci čeká a jestli náhodou nepřijde nějaké zajímavé překvapení. A tak se internetová fóra plní spekulacemi a svoje odhady přidávají i technologicky zaměřená média. Letošní event se chlubí názvem Wonderlust (můžeme přeložit jako touha po zázraku). Jaké zázraky by nám mohl přinést?

iPhone 15 a iPhone 15 Plus

Očekávat můžeme představení nové řady iPhonů, které se od těch současných nejspíš nebudou příliš lišit. I u základních modelů se očekává „dynamic island“ v horní části displeje, který mají momentálně jenom iPhony 14 Pro a Pro Max. Změní se také nabíječka a nově si budeš svůj telefon připojovat na USB-C kabel, podobně jako iPad nebo MacBook. Přibýt by na iPhonech mohlo také nové boční tlačítko, které by přizpůsobilo svou funkci podle tvých potřeb.

Doporučeno
Tyhle tenisky potěší všechny fanoušky Applu. Pokud na ně mají peníze... Tyhle tenisky potěší všechny fanoušky Applu. Pokud na ně mají peníze... 28. července 2023 14:28

iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max

Snad nejvíc se spekuluje o podobě „vlajkových“ iPhonů. Ty by mohly mít titanové prvky, o nichž Apple mluví již delší dobu. Titan, který možná nahradí nerezovou ocel, zajistí, že iPhony budou lehčí a matnější. Větší designové změny nás ale pravděpodobně nečekají. Spekuluje se pouze o nahrazení přepínače tichého režimu za akční tlačítko.

Kromě toho se očekávají další vylepšení fotoaparátu s tím, že širokoúhlý objektiv by měl pořizovat lepší fotky ve zhoršených světelných podmínkách.

iphone 15
Zdroj: MacRumors

Apple Watch 9 a Apple Watch Ultra 2

Apple pravděpodobně představí novou sérii chytrých hodinek. Neočekává se ale, že by s sebou nesly výrazné designové změny ani vylepšení funkcí. Apple Watch 9 pravděpodobně pouze prošly vylepšením jednotlivých komponent. Očekává se nový čip, zlepšení výdrže baterie a přesnější aktualizovaný optický snímač srdečního tepu.

apple watch, smart watch
Zdroj: Pexels/Torsten Dettlaff

Ani Apple Watch Ultra 2 by se neměly dočkat žádných důležitějších změn. Zařízení dostane nový čip a snímač srdečního tepu, zatím se ale neví o žádných nových funkcích. Spekuluje se, že hodinky budou o něco lehčí než předchozí řada, tuto informaci se ale zatím nepodařilo potvrdit. 

iOS 17

S jistotou lze říct, že součástí letošní prezentace bude nový operační systém iOS 17, který přinese poměrně velké množství designových i funkčních změn. Přibudou interaktivní widgety, pohodlnější sdílení souborů přes AirDrop, přepis zvukových zpráv i nové funkce v aplikaci zdraví.

iOS 17
Zdroj: Apple

V novém operačním systému bude snadnější sdílet kontakty či hesla a změní se také způsob sledování polohy. Kromě jiného budeš moci dát ostatním lidem vědět, že jsi v pořádku dorazil*a domů. Pokud se na mapě přestaneš hýbat, po tvém souhlasu pošle iPhone tvým kontaktům informace o tvé poloze, ale i o signálu a stavu baterie tvého telefonu. Všechny nové funkce najdeš přímo na stránkách Applu.

Doporučeno
Apple chce získat ochrannou známku na logo jablka. Pěstitelé ovoce jsou proti Apple chce získat ochrannou známku na logo jablka. Pěstitelé ovoce jsou proti 19. června 2023 15:55

Další změny

Kromě výše uvedených nových produktů a změn nás nejspíš čekají také nové AirPods s nabíječkou USB-C, která splňuje předpisy Evropské unie. Spekuluje se také o představení nové lacinější verze iPadu. Na to, jestli na nás Apple chystá ještě nějakou větší změnu nebo oznámí produkt, který naplní společností avizovaný zázrak, si ale budeme muset počkat.

Konferenci za tebe budeme sledovat a přineseme ti zásadní novinky. Prezentaci Applu můžeš sledovat živě zde:

Domů
Sdílet
Diskuse