Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. září 2023 v 7:31
Čas čtení 0:35
Tereza Patočková

V Oregonu spustí kliniku, kde ti podají lysohlávkový čaj bez receptu či doporučení od lékaře

V Oregonu spustí kliniku, kde ti podají lysohlávkový čaj bez receptu či doporučení od lékaře
Zdroj: Unsplash/Tania Malréchauffé
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Psilocybinový čaj bude čekat na ty, kteří přijdou do kancelářského apartmá v Oregonu, aby se nadopovali magickými houbami.

Dospělí starší 21 let mohou zhruba šest hodin zažívat to, co mnozí uživatelé popisují jako živé geometrické tvary, ztrátu identity a jednotu s vesmírem. Epic Healing Eugene je první oregonské licencované centrum pro poskytování psilocybinových služeb. Informoval o tom server ABCnews.

Doporučeno
Vědecké obci se podařilo vypěstovat lidskou ledvinu uvnitř prasat Vědecké obci se podařilo vypěstovat lidskou ledvinu uvnitř prasat 15. září 2023 v 15:17

Na rozdíl od léčebných klinik s ketaminem tady není potřeba žádný předpis ani doporučení. Coloradští voliči a voličky totiž loni schválili opatření, které od roku 2024 umožní regulované užívání lysohlávek, a kalifornský zákonodárný sbor tento měsíc schválil opatření, jež by umožnilo držení a užívání některých psychedelik na bázi rostlin a hub, včetně psilocybinu a meskalinu, a plánuje se, že zdravotníci vypracují pokyny pro terapeutické užívání.

Centrum tak má už nyní čekací listinu s více než třemi tisíci jmény lidí, kteří čekají, až se s novým rokem vydají do nových a neprobádaných vod psychedelik. Jsou mezi nimi například lidé s depresemi, posttraumatickou stresovou poruchou nebo strachem z konce života.

Domů
Sdílet
Diskuse