Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
24. září 2023 14:00
Čas čtení 0:54
Ilona Hobzová

Ovce spásaly téměř 300 kilo konopí. Skákaly pak výš než kozy, podivoval se farmář

Ovce spásaly téměř 300 kilo konopí. Skákaly pak výš než kozy, podivoval se farmář
Zdroj: PxHere/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI ŘECKO ZPRÁVY ZE SVĚTA ZVÍŘATA
Uložit Uložené

Ovce si pochutnaly na léčebném konopí ze skleníku.

Stádo hladových býložravců proniklo do skleníku s léčebným konopím nedaleko města Almyros v řecké Thesálii. Hledalo tam útočiště před následky bouře Daniel. Kromě úkrytu před záplavami ovce našly i zdroj potravy v podobě více než 270 kilogramů léčebného konopí.

Doporučeno
VIDEO: Na Floridě našli čtyřmetrového aligátora s lidskými ostatky v tlamě VIDEO: Na Floridě našli čtyřmetrového aligátora s lidskými ostatky v tlamě 24. září 2023 12:56

Ovce spásaly konopí, které může farmám pomoci k zisku

„Nevím, jestli je to k smíchu, nebo spíše k pláči. Nejdříve přišla vlna veder, která nás připravila o spoustu úrody. Pak záplavy, kvůli kterým jsme přišli skoro o všechno. A teď tohle. Stádo vlezlo do skleníku a sežralo, co se dalo. Upřímně řečeno, nevím, co na to říct,“ sdělil serveru Newsweek majitel farmy Yannis Bourounis. 

Toho, že ovce sežraly něco, co neměly, si farmář všiml, když se zvířata začala chovat podivně. „Skákaly výš než kozy, což se nikdy nestává,“ dodal. 

Žinčice se připravuje z ovčího mléka.
Žinčice se připravuje z ovčího mléka. Zdroj: Pixabay/volně k užití

Řecká vláda legalizovala užívání konopí pro lékařské účely v roce 2017. Letos země slavnostně otevřela svůj vůbec první závod na výrobu léčebného konopí. Pěstování této rostliny pro lékařské účely představuje pro Řecko jednu z nových ekonomických příležitostí, které jsou pro zemi nezbytné. Šancí může být také pro zemědělce, kteří v posledních letech zaznamenávají pokles ziskových marží u tradičních produktů.

Doporučeno
Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá 12. dubna 2024 11:27

Pro zvířata může být ale konzumace konopí nebezpečná, jak prokázaly některé výzkumy. Například v roce 2022 zkoušeli vědci krmit stravou obsahující průmyslové konopí dojnice. U krav došlo vlivem účinků konopí ke změnám chování – více zívaly, slinily a jejich pohyby byly méně koordinované. 

Domů
Sdílet
Diskuse