Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
4. října 2023 10:10
Čas čtení 1:25
Lucie Kotvalová

Toužíš po hlavě robota C-3PO ze Star Wars? Teď je tvoje šance, jde do aukce

Toužíš po hlavě robota C-3PO ze Star Wars? Teď je tvoje šance, jde do aukce
Zdroj: 20th Century Fox
FILMY A SERIÁLY STAR WARS
Uložit Uložené

Jsi milovník*milovnice Star Wars? Přidej se do dražby originální hlavy robota C-3PO.

Hlavu robota C-3PO nosil v prvním filmu Star Wars z roku 1977, tedy v Epizodě IV Nová naděje, herec Anthony Daniels. Teď by ovšem mohla korunovat tvůj krk. Příští měsíc totiž půjde do aukce. Očekává se, že by se mohla vydražit až za milion liber, uvádí The Independent. 

Aukce, kterou pořádá společnost Propstore, bude probíhat v Londýně od 9. do 12. listopadu. Dražit se bude více než 1 800 kusů ze sbírky filmových a televizních memorabilií. Společně s předmětem z Hvězdných válek budou na výběr i ikonické předměty z filmů Indiana Jones, Captain America, Titanic, James Bond nebo Noční můra v Elm Street

Doporučeno
Filmová událost roku? Napoleon brzy ovládne kina včetně IMAXu, režisér popsal natáčení velkolepých bitev Filmová událost roku? Napoleon brzy ovládne kina včetně IMAXu, režisér popsal natáčení velkolepých bitev 4. října 2023 8:00

Celková hodnota sbírky se odhaduje na více než 12 milionů liber.

Část robota C-3PO byla doteď součástí osobní sbírky samotného herce Danielse a je jednou z nejcennějších položek v aukci. Její cena se odhaduje na 500 000 až 1 milion liber.

„Jsem nadšený, že Propstore souhlasil s kurátorstvím mé sbírky, a věřím, že se kousky dostanou do správných rukou,“ uvedl Daniels a dodal: „Doufám, že to potěší fanoušky a sběratele Hvězdných válek po celém světě a umožní jim to vlastnit pravý kousek.“

A dál?

A pokud Stars Wars nepatří mezi tvé oblíbené filmy? Nevadí! Ve sbírce je také třeba rukavice Freddyho Kruegera, kterou nosil herec Robert Englund ve filmové sérii Noční můra v Elm Street. Její cena se odhaduje na 200 000 až 400 000 liber.

Pokud se cítíš dobrodružně, vybírat můžeš i z několika předmětů ze série Indiana Jones. Dražit se bude třeba košile, kterou nosil hlavní herec Harrison Ford a jejíž cena se odhaduje na 150 000–300 000 liber. Bič tohoto dobrodruha se pak odhaduje na 100 000–200 000 liber.

Pamatovat si můžeš i štít, který používal Chris Evans v roli Kapitána Ameriky ve filmu Captain America: První Avenger z roku 2011. Ten by se mohl prodat za 50 000 až 100 000 liber.

Doporučeno
Star Wars Jedi: Survivor láká na extrémně zábavné souboje, velké lokace i temný příběh. Překoná hra skvělý první díl? Star Wars Jedi: Survivor láká na extrémně zábavné souboje, velké lokace i temný příběh. Překoná hra skvělý první díl? 19. dubna 2023 18:00

Milovníky romantických filmů pak potěší kostým Leonarda DiCapria z filmu Titanic z roku 1997. Odhadovaná cena oblečení hlavní postavy, Jacka Dawsona, se pohybuje mezi 100 000–200 000 liber.

Dražit se budou taktéž předměty, které nosily nebo používaly další známé osobnosti. Například Daniel Craig, Jennifer Lawrence, Marlon Brando a Cillian Murphy.

Domů
Sdílet
Diskuse