Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. října 2023 11:29
Čas čtení 0:47
Tereza Šnajdrová

VIDEO: Bleh. Z nebe pršely pavučiny plné pavouků

ZAJÍMAVOSTI SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Skoro nám to zní jako námět na film. Ale to se nám to směje, když nežijeme v San Franciscu a jeho okolí, kde z nebe prší pavučiny plné pavouků.

Jdeš ulicí a najednou na tebe spadne malé bílé klubko. Vezmeš ho do ruky, když vtom se z něj rozutečou stovky malých pavoučků. Bleh. Tohle zní jako opravdová noční můra, která se však v USA proměnila ve skutečnost. Pavoučí déšť je hlášen ze San Francisca, San Jose, Danville a Gilroy. Nechtěli bychom. 

Doporučeno
Obří pavoučí fosilie šokovala vědce, je pětkrát větší než žijící druhy Obří pavoučí fosilie šokovala vědce, je pětkrát větší než žijící druhy 5. října 2023 17:01

Jedna z místních obyvatelek vzácný úkaz komentovala pro deník SF Chronicle. Popsala, že tyto pavučiny byly téměř všude, a jedna jí dokonce přistála přímo na ruce. „Vypadají skoro jako falešné pavučiny, které se v obchodech kupují na Halloween. Byly hedvábné, ale lepkavé,“ popsala. 

Podle Freda Larabeeho, odborníka na biologii ze Státní univerzity v San Jose, se takovým způsobem pavouci dostávají pryč z místa, kde se původně narodili. „Taková vlákna hedvábí pavouci používají k rozptylu. Vlákna snadno zachytí vítr a odnese je na nové místo k životu, na nové stanoviště, kde nebudou konkurovat svým sourozencům,“ uvedl.

Jestli nás tohle mělo uklidnit, tak se to rozhodně nestalo. Ba naopak. Žít v okolí San Francisca, už před dům zatloukáme ceduli „na prodej“ a stěhujeme se na jiný kontinent. Nebo možná raději jinou planetu.

Domů
Sdílet
Diskuse