Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
6. října 2023 14:27
Čas čtení 0:55
Tereza Šnajdrová

Štěkistika Bílého domu: Kolik lidí už pokousal pes prezidenta Bidena?

Štěkistika Bílého domu: Kolik lidí už pokousal pes prezidenta Bidena?
Zdroj: Flickr/Rachel Johns/volně k použití
ZAJÍMAVOSTI JOE BIDEN SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Říká se, že pes, který štěká, nekouše. No v případě prezidentova psa je tomu trochu jinak.

Americký prezident Joe Biden si s sebou do Bílého domu vzal i svého psa Commandera. Jak se však brzy ukázalo, chlupáč se pro většinu zaměstnanců a zaměstnankyň stal postrachem. Dvouletý německý ovčák v minulém týdnu pokousal agenta tajné služby a hrozí, že bude z Bílého domu vystěhován. Kolik lidí celkem pokousal? Tohle číslo tě možná překvapí. 

Doporučeno
Jiřina Bohdalová ukončuje divadelní kariéru. Co královnu divadelních prken donutilo odejít? Jiřina Bohdalová ukončuje divadelní kariéru. Co královnu divadelních prken donutilo odejít? 6. října 2023 10:20

Celkový počet lidí, které Commander pokousal, se v minulém týdnu vyšplhal na 11 a média uvádějí, že ani toto číslo nemusí být konečné. Jedno kousnutí si vyžádalo ošetření v nemocnici a u dalších zasahovala lékařská pomoc přímo na místě. „Jak všichni víte, Bílý dům může být jedinečný, ale také stresující,“ řekla před pár dny tisková mluvčí Karine Jean-Pierre.

Na tato slova nyní navázala mluvčí první dámy Jill Biden Elizabeth Alexander. „Prezidentovi a první dámě velmi záleží na bezpečnosti těch, kteří pracují v Bílém domě, a těch, kteří je každý den chrání. V současné době vyhodnocujeme další kroky. Dokážete si představit, jaké to je, když se jedná o rodinné zvíře,“ uvedla. 

Co se oněch „dalších kroků“ týče, Commander bude muset nyní podstoupit nové výcvikové techniky a uvidí se, zda zaberou. Pokud ne, pravděpodobně bude muset být z Bílého domu vystěhován. 

Personál domu by si pravděpodobně velmi oddychl. K jednomu z incidentů došlo přímo před Jill Biden, která rozverného chlupáče nedokázala udržet pod kontrolou a ten se tak vrhl na jednoho z agentů. Jednoho policistu zase Commander pokousal hned dvakrát.

Domů
Sdílet
Diskuse