Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. prosince 2023 21:45
Čas čtení 0:57
Lucie Kotvalová

MasterChef Česko má vítěze. Kdo je nejlepším českým amatérským kuchařem a vyhrál 2,5 milionu korun?

MasterChef Česko má vítěze. Kdo je nejlepším českým amatérským kuchařem a vyhrál 2,5 milionu korun?
Zdroj: TV nova / propagační materiál
GASTRO GASTRONOMIE
Uložit Uložené

Skončil napínavý boj o titul MasterChef Česko 2023. Kdo si v sedmé řadě oblíbené soutěže vysloužil první místo?

„Dnes večer se rozhodne o tom, kdo získá titul MasterChef Česko 2023,“ zahájil poslední díl oblíbené soutěže Radek Kašpárek. Ve finále šlo skutečně o hodně. První místo je totiž letos ohodnoceno v historii pořadu nejvyšší výhrou: 2,5 milionu korun.

POZOR, SPOILER: Pokud jsi ještě finále MasterChefa neviděl*a, tenhle článek ti jméno vítěze nebo vítězky prozradí!

Vyrovnaný souboj

V posledním díle se proti sobě postavili tři finalisté –⁠ Terka, Honza a Kuba. Za úkol měli tříchodové menu „promyšlené do posledního detailu“. Do svého závěrečného díla museli otisknout nejen sebe, ale také celou cestu, kterou si v soutěži MasterChef Česko prošli.

Každý ze soutěžících zvolil odlišnou strategii – první si pohrál se všemi živly, druhý zabrousil do chutí dětství a třetí vsadil na své oblíbené pokrmy. Jednalo se o velmi vyrovnaný souboj, a porota tak stála před nelehkým úkolem.

Doporučeno
Tohle jsou nejlepší kuchyně světa. První místo nepřekvapí, jak dopadlo Česko? Tohle jsou nejlepší kuchyně světa. První místo nepřekvapí, jak dopadlo Česko? 20. prosince 2023 10:27

Kdo nakonec vyhrál? Titul nejlepšího amatérského kuchaře v Česku si odnesl Honza! Gratulujeme.

Honza, celým jménem Jan Provazník, se do kuchařské soutěže přihlásil, aby vystoupil ze své komfortní zóny, a soutěž bral jako formu terapie. Než se stal instruktorem metody Wima Hofa, působil dlouhou dobu na manažerské pozici v gastru. Jenže potom přišlo vyhoření. „Nebyla na to žádná diagnóza, že by to bylo způsobené prací, ale myslím si, že to bylo celkově nevědomým způsobem života, kdy člověk valí a nemá čas se zastavit a říct si, proč to dělá,“ svěřil se už dříve čerstvý vítěz oblíbené show.

V galerii se podívej, jak finální díl vypadal.

MasterChef 2023MasterChef 2023MasterChef 2023MasterChef 2023
Zobrazit galerii
(16)
Domů
Sdílet
Diskuse