Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
19. ledna 2024 15:19
Čas čtení 1:11
Veronika Ábelová

Madonna čelí žalobě od fanoušků. Její koncert začal pozdě, způsobilo jim to komplikace

Madonna čelí žalobě od fanoušků. Její koncert začal pozdě, způsobilo jim to komplikace
Zdroj: ČTK/APInvision/Rich Fury
HUDBA HUDBA MADONNA
Uložit Uložené

Světově známou zpěvačku Madonnu potkala na The Celebration Tour žaloba přímo od jejích fanoušků. Koncert v New Yorku začal totiž o něco později. Jedním z důvodů žaloby bylo brzké vstávání fanoušků do práce.

Tento Madonnin koncert byl jedním ze zastávek The Celebration Tour a konal se v Barclays centru v New Yorku v prosinci loňského roku. Dva fanoušci, Michael Fellows a Jonathan Hadden, kteří si na koncert koupili lístky, ale neodešli s dobrým zážitkem.

Problematické turné

Začátek koncertu byl naplánován na půl devátou večer, ale Madonna na stage přišla o dvě hodiny později. Fanoušci tedy koncert opouštěli až pozdě v noci. To se ukázalo jako problém, který vedl až k žalobě.

„Uvázli jsme uprostřed noci a měli jsme omezenou možnost dopravy,“ uvedli v žalobě Fellows a Hadden. Dalším důvodem bylo to, že následující den nemohli obstarat rodinné povinnosti. Mimo to žaloba požaduje hromadné zažalování i za ostatní koncerty v rámci The Celebration Tour, včetně dalších dvou koncertů v New Yorku, které začaly pozdě.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Madonna (@madonna)

I přesto, že posunutí začátku koncertu je v hudebním světě časté, ho fanoušci považují za porušení smlouvy, nesprávné obchodní praktiky a falešnou reklamu. Madonna, pořadatel Live Nation i Barclays centrum byli požádáni o vyjádření k celé žalobě. Zatím tak neučinili.

Podobná situace se ale nestala poprvé. V minulosti fanoušci Madonnu zažalovali už dvakrát. V roce 2019 na Madame X Tour s tím, že zpoždění bylo porušením smlouvy, a v roce 2020, kdy žalobu podali také dva fanoušci. Obě žaloby byly později zamítnuty.

Doporučeno
Zemřel herec Norbert Lichý. Hrál v Okresním přeboru i Lidicích, bylo mu 59 let Zemřel herec Norbert Lichý. Hrál v Okresním přeboru i Lidicích, bylo mu 59 let 18. ledna 2024 19:13

Začátek The Celebration Tour byl minulý rok přeložen kvůli zdravotním potížím zpěvačky. Momentálně tour pokračuje až do poslední zastávky v Mexiku v dubnu.

Ani v případě tohoto turné nejde o první problém. V rámci loňského podzimního turné vystoupila i v Londýně. I tam ale show začala se zpožděním. Koncert tak musel skončit dříve, i tak se ale protáhl a přestal později, než je oficiálně povoleno. Za rušení nočního klidu zpěvačce hrozila pokuta v přepočtu až 8,5 milionu korun.

Domů
Sdílet
Diskuse