Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. ledna 2024 13:53
Čas čtení 1:23
Ilona Hobzová

VIDEO: Dobrota, nebo hnus? Hvězda Pravé blondýnky si připravila nápoj ze sněhu, fanoušky rozdělila na dva tábory

VIDEO: Dobrota, nebo hnus? Hvězda Pravé blondýnky si připravila nápoj ze sněhu, fanoušky rozdělila na dva tábory
Zdroj: Flickr/shaidazedi/volně k užití
OSOBNOSTI FILMOVÉ OSOBNOSTI
Uložit Uložené

Oscarová herečka se podělila o svůj oblíbený recept na kávu, který obsahoval zajímavou ingredienci.

Herečka známá například z filmu Pravá blondýnka a držitelka Oscara za snímek Walk the Line se na TikToku podělila o zajímavý recept na „Snow Salt Chococinno“. To Witherspoon vytvořila nejen z kávy, slaného karamelu a čokolády, ale jako další ingredienci zvolila sníh, který do hrníčků nasbírala na svém autě. 

Doporučeno
Nejlepší sušenky na světě: Česko bodovalo díky dvěma dobrotám Nejlepší sušenky na světě: Česko bodovalo díky dvěma dobrotám 20. ledna 2024 8:01

„V posledních dnech napadla tuna sněhu, tak jsme se rozhodli vyrobit tenhle recept. (...) Je to tak dobré. Sněhovoslané chococinno,“ říká herečka po ochutnání se smíchem. Video na sociální síti zhlédlo už více než pět milionů lidí a vysloužilo si rozporuplné reakce, na které Witherspoon už reagovala prostřednictvím dalších čtyř příspěvků.

Anketa:
Jíš nebo jsi v dětství jedl*a sníh?
No jasně.
Fuj.
No jasně.
86 %
Fuj.
14 %

Ačkoli mnoho lidí Reese pobavila a vzpomněli si prý díky ní na své dětství, kdy sami pojídali sníh, jiným se představa konzumace sněhu příliš nezamlouvá. „Je tu tolik lidí, kteří píší, že sníh je špinavý. Tak jsme šli a vzali sníh ze zahrady a ohřáli ho v mikrovlnce a je čistý – je to špatně? To nemám jíst sníh?“ zeptala se herečka v jednom z videí.

@reesewitherspoon

Snow days were made for Chococinnos ❄️☕️

♬ Let's go - Official Sound Studio

A jaká je odpověď? Podle vědeckých názorů nejde o zrovna bezpečnou věc, zvlášť pokud jde o první sníh. Poté, co kapka vody zmrzne a vytvoří sněhovou vločku, může při svém sestupu nasát škodliviny ze vzduchu. Za bezpečnější variantu ke konzumaci považují odborníci a odbornice sníh, který je co nejdál od země. 

Profesorka environmentální a toxické ekologie na Oregonské státní univerzitě Staci Simonich řekla BBC, že sníh je bezpečný k jídlu, pokud pochází „z jiné než městské oblasti“ a lidé počkají, „až spadne prvních pár centimetrů“. „Rizika jsou pravděpodobně malá, ale proč riskovat – nerad nesouhlasím s Reese Witherspoon, ale lidé vynalezli procesy úpravy vody z nějakého důvodu,“ doplnil profesor atmosférických věd na Univerzitě v Readingu Paul Williams.

Doporučeno
Česko má podle turistů nejlepší jídlo z masa ve střední Evropě. Překvapí tě, čím jsme vyhráli Česko má podle turistů nejlepší jídlo z masa ve střední Evropě. Překvapí tě, čím jsme vyhráli 19. ledna 2024 7:23

Na množství kritiků hereččina receptu ale připadá stejný počet těch, kteří se debatě vysmívají. „Moje kanadské já se směje... sníh jíme od té doby, co umíme lézt,“ stálo v jednom z komentářů. „Celá moje rodina vyrostla na tom, že jsme si každou zimu několikrát udělali sněhovou zmrzlinu. Třináct z nás z ní nikdy neonemocnělo,“ uvedl další.

Domů
Sdílet
Diskuse