Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
1. února 2024 18:32
Čas čtení 0:50
Veronika Ábelová

Margot Robbie se konečně vyjádřila k (ne)nominaci na Oscara

Margot Robbie se konečně vyjádřila k (ne)nominaci na Oscara
Zdroj: TASR (AP Photo/Chris Pizzello)
FILMY A SERIÁLY BARBIE FILMOVÉ OSOBNOSTI OSCAR OSCAR 2023
Uložit Uložené

Představitelka Barbie Margot Robbie prolomila ticho a vyjádřila se k nominacím na Oscary. Za film Barbie režisérky Grety Gerwig totiž nebyla nominována na nejlepší herečku v hlavní roli.

Margot Robbie nebyla nominovaná v kategorii za nejlepší herečku v hlavní roli, což bylo pro mnohé velké překvapení. Zklamaná ale není. Je vděčná, že se film i její kolegové a kolegyně umístili v nominacích rovnou osmkrát.

Doporučeno
Toto jsou nominace na Oscara. Který film jich má nejvíc? Toto jsou nominace na Oscara. Který film jich má nejvíc? 23. ledna 2024 15:07

„Není žádný důvod, proč být smutný, když víte, že jste požehnaní,“ řekla herečka k nominacím na speciálním promítání filmu Barbie v Los Angeles. Spíše než její nenominování ji mrzí to, že v kategorii za nejlepší režii Akademie opomenula režisérku Gretu Gerwig. „Myslím si, že Greta měla být nominována jako režisérka. To, co udělala, se stane jednou za kariéru a jednou za život,“ uvedla.

Greta Gerwig.
Greta Gerwig. Zdroj: TASR (AP Photo/Chris Pizzello)

Margot Robbie podle svých slov obdivuje osm nominací, které film Barbie získal. „Chtěli jsme udělat něco, co posune kulturu. A stalo se. Je to mnohem víc, než o čem jsme kdy snili. A je to ta největší odměna, která z toho mohla vzejít,“ řekla.

Margot a Greta jsou ale nominovány alespoň v jiných kategoriích a na Oscarech se objeví. Robbie má šanci získat sošku jako producentka za nejlepší film a Gerwig se uchází se spoluscenáristou o nejlepší scénář.

Doporučeno
Anděl Coca-Cola 2023: Přinášíme kompletní přednominace, nejvíce jich má Viktor Sheen Anděl Coca-Cola 2023: Přinášíme kompletní přednominace, nejvíce jich má Viktor Sheen 1. února 2024 9:45

Představitelka Barbie je také nominována v nadcházejících cenách Screen Actors Guild Awards v kategorii za nejlepší herečku a zároveň se společně s hereckým ansámblem uchází o hlavní cenu večera za nejlepší herecký soubor ve filmu.

Domů
Sdílet
Diskuse