Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
21. února 2024 17:10
Čas čtení 2:06
Veronika Ábelová

Nejen Sedm schodů k moci. Tyhle seriály o politice lidé milují

Nejen Sedm schodů k moci. Tyhle seriály o politice lidé milují
Zdroj: British Broadcasting Corporation (BBC)
FILMY A SERIÁLY NEJLEPŠÍ SERIÁLY
Uložit Uložené

Jestli máš rád*a seriály s politickou tematikou, tak tě určitě neminul nový seriál Sedm schodů k moci. A my ti přinášíme tipy na další politické seriály.

Seriál Sedm schodů k moci si získal velké množství fanoušků a fanynek. Osmidílné politické drama režíroval Jiří Chlumský a Martin Kopp. O scénář se postarali novinář a reportér Josef Klíma a Lenka Hornová. V seriálu se objevují politická dramata plná různých situací, které jsou volně inspirované reálnými politickými kauzami. 

Doporučeno
Pět tipů na ty nejlepší novinky (nejen) na Netflixu. Tyhle pecky se vyplatí vidět Pět tipů na ty nejlepší novinky (nejen) na Netflixu. Tyhle pecky se vyplatí vidět 17. února 2024 17:00

Příběh je o ženě, která uměla okouzlit, jít si tvrdě za svým, milovala vlivné muže, luxus a moc. Anna Malá po přestěhování z venkova do Prahy pracuje jako servírka v jídelně Poslanecké sněmovny. Přestože se dosud o politiku nezajímala, postupně začne poznávat nejen její svět, ale i zákulisí. Anna se postupně dostává až do nejvyšších politických pater a ložnice ministra. 

  

Seriál se vysílá na Primě nebo je online ke zhlédnutí na Prima+.

A na co dalšího z prostředí politiky se podívat?

Jistě, pane ministře

Komediální seriál Jistě, pane ministře je sice z roku 1980, ale mnohé z toho, z čeho si dělá legraci, je aktuální dodnes.

James George Hacker (Paul Eddington) zvítězí ve svém volebním obvodu a chce se stát ministrem, nebo ještě lépe premiérem. Ve hře je několik zajímavých postů na ministra zahraničí nebo zdravotnictví. James Hacker ale vedl svou kampaň proti nynějšímu premiérovi a má pocit, že se mu to vymstí. Jeho tušení je správné, protože se stane ministrem administrativních záležitostí. Přestože je to označováno za něco na způsob politického hřbitova, Jim je odhodlaný udělat na něm kus práce.

Nigel Hawthorne, Paul Eddington, Derek Fowlds.
Nigel Hawthorne, Paul Eddington, Derek Fowlds. Zdroj: British Broadcasting Corporation (BBC)

Kosmo

Česká komediální minisérie Kosmo z roku 2016 lehce připomíná Jistě, pane ministře. Nově jmenovaný ministr školství a mládeže Lubor Šnajdr brzy po nástupu zjišťuje, že rozpočet ministerstva je téměř vyčerpán projektem České nebe, jehož cílem je vyslat českou posádku na Měsíc. Zjistí, že náklady na trénink posádky jsou více než pět miliard korun. Pokládá si tedy otázku, jak dostat partičku ztracenců do konce roku na Měsíc a nemuset tak vrátit Evropské unii dotaci.

Doporučeno
Na homosexuály v reklamě koukat nechci. Herec Novotný se vyjádřil k LGBTQ+ lidem Na homosexuály v reklamě koukat nechci. Herec Novotný se vyjádřil k LGBTQ+ lidem 20. února 2024 12:25

Kosmo vypráví v nemilosrdné nadsázce příběh velkého projektu malého národa. Je vyprávěno ve dvou liniích. V první je čtyřčlenná posádka neprofesionálních kosmonautů, kteří cestují spolu s živou slepicí, jejíž účast na vesmírném dobrodružství si vydupal sponzor letu, přední český drůbežář. V druhé linii je ministr Šnajdr se svým tajemníkem, kteří zajišťují politickou a sponzorskou podporu.

Dům z karet

Politický thriller Dům z karet je jedním z velkých úspěchů Netflixu. Politik Francis Underwood (Kevin Spacey) se chce při své cestě za mocí pomstít všem, kteří ho zradili. Se svojí manipulativní manželkou Claire se nebojí jít ani přes mrtvoly. A to jen proto, aby získal to, po čem touží.

Kancelář Blaník

Politický sitcom Kancelář Blaník režisérské trojice Marka Najbrta, Bohdana Slámy a Jaroslava Fuita z roku 2014 humorně popisuje dění v českém politickém prostředí. Majitel lobbingové a PR agentury Tonda Blaník (Marek Daniel) se s každým zná a snaží se tak trochu řídit svět. Má na svědomí několik politických i společenských kauz a dokáže zařídit ledacos.

Doporučeno
Oblíbená postava ze Star Wars prý není mrtvá. Slavný herec se chce vrátit Oblíbená postava ze Star Wars prý není mrtvá. Slavný herec se chce vrátit 19. února 2024 15:02

Seriál je oceňován hlavně pro osobitý humor a vtipné hlášky hlavní postavy Tondy Blaníka.

Tonda Blaník (Marek Daniel).
Tonda Blaník (Marek Daniel). Zdroj: ČSFD/ Stream.cz/ volně k užití

Paní ministryně

Politické drama Paní ministryně pojednává o bývalé člence CIA Elisabeth McCord (Téa Leoni), která svou práci z etických důvodů opustila. Do politického dění nově přichází na žádost prezidenta jako ministryně zahraničí. Kromě svých pracovních povinností musí prověřit i to, jestli smrt jejího předchůdce byla skutečně nehoda. 

Domů
Sdílet
Diskuse