Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. února 2024 10:10
Čas čtení 0:32
Anna-Marie Hanzlíková

Nejlepší kamarádky si slíbily, že se obě podívají do vesmíru. Splnilo se jim to

Nejlepší kamarádky si slíbily, že se obě podívají do vesmíru. Splnilo se jim to
Zdroj: Flickr/NASA Johnson/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI VESMÍR
Uložit Uložené

Kellie a Sirisha si jako besties před dvanácti lety slíbily, že jednoho dne budou obě navzájem u svého zahájení letu. Oběma se doslova vesmírný sen splnil.

Kellie Gerardi je astronautka a vědkyně, a navíc ještě máma. Loni v listopadu se podívala do vesmíru v rámci výzkumné mise Galactic 05 s International Institute for Astronautical Sciences. Je také aktivní v popularizaci vědy a o rodinném a pracovním životě píše na svůj Instagram.

Doporučeno
Používáš tyhle věty? Podle psycholožky nejčastěji ničí partnerský vztah Používáš tyhle věty? Podle psycholožky nejčastěji ničí partnerský vztah 21. února 2024 12:35

Právě tam nedávno zveřejnila dojemný post o své bestie Sirishe Bandle, se kterou ji pojí povolání astronautky. Před dvanácti lety si slíbily, že jestli se ta druhá podívá do vesmíru, musí u toho být. Sirishe se to jako teprve třetí indické ženě povedlo v roce 2021, Kellie loni.

„Každá žena si zaslouží přátelství, ve kterém si navzájem fandíte ve svých největších snech a roníte slzy štěstí, když se splní. Držte se takových kamarádů!“ píše o svém kamarádství Kellie v příspěvku na Instagramu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Kellie Gerardi (@kelliegerardi)

Domů
Sdílet
Diskuse