Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Trápí tě mizerný spánek? Šest tipů, které ti pomůžou usnout

4. Pohyb

Pravidelný pohyb a cvičení jsou pro kvalitní spánek nezbytné. Jediné, čemu se vyvaruj, je sport těsně před spaním. Zvýší se tak tvá tělesná teplota, a jak už víš z předchozího bodu, žádoucí je večer přesný opak. 

5. Hořčík

Pokud ti přijde, že dodržuješ všechno možné, a i tak se spánkem bojuješ, poraď se se svým lékařem*lékařkou o hořčíku. „Hořčík se podílí na svalové činnosti a může pomoci našim svalům lépe se uvolnit,“ říká Chelsie Rohrscheib, neuroložka a odbornice na spánek ze společnosti Wesper, která se zabývá diagnostikou poruch spánku. Možná znáš také virální the sleepy girl mocktail, což je kombinace třešňového džusu, hořčíku a probiotik. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Becky Tiedeman (@beckytiedeman1)

6. Doplňky a aplikace

Byznys se spánkem roste. Můžeš tak najít řadu zlepšováků, které ti se spánkem pomůžou. Naši favoriti? Aplikace The calm sleep ti díky umělé inteligenci přečte příběhy načtené třeba hvězdou z Oppenheimera Cillianem Murphyem. Zázraky udělá i spací maska nebo přístroj na bílý šum, při kterém mnoho lidí spí lépe. Zkusit můžeš i zařízení typu Oura ring, která ti spánek podrobně monitorují.

Anketa:
Jak jsi na tom se spánkem?
Usínám bez problémů.
Občas mám nějaký problém, ale není to tak pořád.
Se spánkem válčím, pořádně jsem se nevyspal*a roky.
Usínám bez problémů.
30 %
Občas mám nějaký problém, ale není to tak pořád.
10 %
Se spánkem válčím, pořádně jsem se nevyspal*a roky.
60 %
Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse