Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. května 2024 11:42
Čas čtení 0:56
Veronika Ábelová

Tim Burton se vrací do Prahy. Výstava věnovaná jeho umělecké dráze představí stovky děl

Tim Burton se vrací do Prahy. Výstava věnovaná jeho umělecké dráze představí stovky děl
Zdroj: TIM BURTON PRODUCTIONS / propagační foto
ZAJÍMAVOSTI FILMOVÉ OSOBNOSTI PRAHA VÝSTAVY V PRAZE
Uložit Uložené

Režisér, výtvarník, básník a spisovatel Tim Burton se v rámci svého celosvětového turné vrací po deseti letech zpátky do Prahy. Návštěvníkům výstavy nabídne pohled do nejtajnějších zákoutí své mysli.

Mrtvá nevěsta Tima Burtona, Střihoruký Edward nebo Ukradené Vánoce jsou některá z mnoha děl tohoto multižánrového umělce, který je specifický svým neobvyklým stylem. Tim Burton propojuje nevinný dětský svět a temnou stránku lidské existence. Své temně laděné příběhy vypráví napříč všemi žánry a využívá stop-motion animace. Ať už jsi fanouškem jeho filmové, nebo výtvarnické tvorby, na výstavu určitě vyraz.

tim burton
Zdroj: Tim Burton: Návraty/ propagační materiál

Tim Burton: Návraty je výstava, která přibližuje více než padesátiletou uměleckou dráhu tohoto výjimečného umělce. Tim Burton se vrací do Prahy po deseti letech. V roce 2014 představil výstavu Tim Burton a jeho svět v domě U Kamenného zvonu. Letos nabídne kromě storyboardů, skic, scénografií, loutek a fotografií z nadčasových filmových klasik, jako jsou Beetlejuice, Batman, Střihoruký Edward nebo Karlík a továrna na čokoládu, i novější tvorbu, jako je Dumbo a Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Tim Burton Prague (@timburtonprague)

Výstava navazuje na celosvětové turné, jehož součástí byla ta nejlepší světová muzea a galerie, jako například Muzeum Maxe Ernsta v Bruhlu, Galerie umění Mori v Tokiu, Muzeum Franze Mayera v Mexiku nebo Muzeum designu v Soulu.

Doporučeno
Česká kriminálka s Martinem Hoffmanem ovládla diváckou sledovanost. Převálcovala i nový seriál na Primě Česká kriminálka s Martinem Hoffmanem ovládla diváckou sledovanost. Převálcovala i nový seriál na Primě 30. dubna 2024 12:31

Na výstavu můžeš zavítat do Obecního domu v Praze až do konce září. Vstupenky jsou v prodeji v prodejní síti Ticketmaster nebo je možné zakoupit je přímo na místě. Výstava je otevřena denně včetně víkendu v čase od 10 do 19 hodin.

Všechny informace ohledně vstupenek a výstavy najdeš na webu a sociálních sítích.

Domů
Sdílet
Diskuse