Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
5. května 2024 11:30
Čas čtení 0:44
Vincenc Novák

Drake a Kendrick Lamar na sebe vydali vzájemné diss tracky. Obviňují se ze zneužívání i závislosti na drogách

Drake a Kendrick Lamar na sebe vydali vzájemné diss tracky. Obviňují se ze zneužívání i závislosti na drogách
Zdroj: Getty Images/Karwai Tang
HUDBA DRAKE RAP
Uložit Uložené

Osobní spor mezi Drakem a Kenrickem Lamarem dosáhl v sobotu nových rozměrů, když na sebe oba rappeři vydali vzájemné diss tracky. Navzájem se obviňují z falešného otcovství i závislosti na návykových látkách.

Oba tracky vyšly v sobotu ráno v rozmezí několika minut a svým obsahem jsou mnohem ostřejší než ty předchozí. 

Drake, který je nejstreamovanějším rapperem na světě, ve své skladbě Family Matters naznačuje, že otcem jednoho z dětí Kendricka Lamara je jiný muž. Lamara také nařkl z manželského zneužívání, přestože rapper nebyl nikdy z ničeho podobného obviněn.

Lamar zase v textu skladby Meet The Grahams tvrdí, že jeho souputník je závislý na hazardu, sexu, drogách a alkoholu, a podle Lamarových slov měl dokonce podstoupit utajenou plastickou operaci. Drake také údajně své skladby neskládá sám, ale využívá k tomu tzv. ghost writery. Track vyšel společně s varováním: „Podělal jsi to ve chvíli, kdy jsi vyřkl jméno mé rodiny.“

Dobrý marketing? 

Spor mezi oběma rappery trvá již několik let, svého vrcholu ale dosáhl loni, když se J. Cole a Drake označili spolu s Lamarem za „velkou trojku“. Lamar to ale odmítl prostřednictvím skladby Like That, v jejímž textu stojí: „Velká trojka neexistuje – jsem to jen já.“ 

Jak uvádí BBC, vzájemný spor je také dobrým obchodním tahem. Oba rappeři se tento týden se svými hity dostali do žebříčku top 40. 

Domů
Sdílet
Diskuse