Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. května 2024 7:37
Čas čtení 1:08
Ella Petrová

VIDEO: Tyhle hity určitě znáš, interprety si vybavíš jen sotva. O koho jde?

VIDEO: Tyhle hity určitě znáš, interprety si vybavíš jen sotva. O koho jde?
Zdroj: Unsplash/israel palacio/volně k použití
HUDBA ČESKÁ HUDBA HUDBA
Uložit Uložené

Umělci, kteří se proslavili díky jednomu hitu a pak se po nich slehla zem. Jedná se o písně, které hrají na každé diskotéce, ale kdyby se tě někdo zeptal, od koho jsou, velice pravděpodobně bys nevěděl*a.

Macarena

Hit hitů. Žádná party se bez Macareny jednoduše neobejde. Jen málokdo by si nevzpomněl na ikonický taneček. Jedná se o chvíli, kdy se všichni pohybují naprosto synchronně, jelikož poslouchat Macarenu a netančit na ni, to by byl hřích. Skladba vznikla v polovině devadesátých let a nazpívala ji španělská dvojice, která si přezdívala Los del Rio. Duo tvořil Antonio Romer Monge a Rafael Ruiz Perdigon.

I’ll Be There for You

Úvodní píseň jednoho z nejikoničtějších seriálů všech dob. Všichni si pravděpodobně hned vybaví, jak při skladbě přátelé blbnou u fontány. Nazpívala ji kapela The Rembrandts, to však už ví jen málokdo, každému totiž spíš při poslechu vyvstanou na mysli herci a herečky seriálu. Píseň pojednává o ryzím přátelství, kdy tu je jeden pro druhého za všech okolností, ať se děje cokoliv.

Né, pětku né!

… já jsem v tom nevinně. Píseň ze školního prostředí z osmdesátých let zní dětem v lavicích dodnes. Jejím interpretem se stal tehdy desetiletý Josef Melen. Dokonce v jednom rozhovoru uvedl, že ji tenkrát nazpíval s bolestí v krku, protože měl angínu.

 

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse