Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. května 2024 v 19:00
Čas čtení 0:55
Anna Vondráková

Česká televize už natáčí vánoční pohádku, bude prý netradiční

Česká televize už natáčí vánoční pohádku, bude prý netradiční
Zdroj: ČT/ tiskové oddělení
FILMY A SERIÁLY ČESKÁ TELEVIZE ČESKÉ FILMY FILM NOVÉ FILMY VÁNOCE
Uložit Uložené

Jednou z neoddělitelných součástí Vánoc jsou premiérové pohádky České televize. Letošní Tři princezny představí Josefínu Markovou, Dorotu Šlajerovou a Sáru Černochovou.

„Vánoční pohádka je jedním z nejtěžších úkolů. Jsou na ni kladena více než vysoká divácká očekávání a naplnit je není snadné,“ podotkla kreativní producentka ČT Kateřina Ondřejková. Letos se Česká televize rozhodla uvést lehce netradiční pohádku. „Se zlem budou tentokrát bojovat dívky, nikoliv princové. Právě ony genderově převrácené role s sebou nesou neotřelý způsob řešení některých zápletek,“ dodala Ondřejková.

Doporučeno
Začala se natáčet Zlatovláska. Podívej se na první fotky pohádky, která zboří česká kina Začala se natáčet Zlatovláska. Podívej se na první fotky pohádky, která zboří česká kina 8. dubna 2024 v 16:42

„Jsem nadšená, splnil se mi sen. Moje první velká role před kamerou je princezna a za to jsem vděčná,“ uvedla Sára Černochová, představitelka jedné z hlavních rolí. 

Ve snímku se dále objeví i Josef Trojan jako pohádkový princ Felix. „Jde o moji první hereckou zkušenost s pohádkovým žánrem. Bude zajímavé hledat hranu nějaké mírné stylizace a civilu,“ popsal. Herecké složení doplní také Klára Melíšková, Martin Pechlát a Cyril Dobrý.

pohádka, čt, tři princezny
Zdroj: ČT/ tiskové oddělení

Režírovat ji bude oceňovaný režisér, autor a spoluautor snímků jako Chata na prodej a Přišla v noci, Tomáš Pavlíček. I u něj se jedná o první zkušenost s pohádkou. „Už názvem chceme říct, že to bude příběh o výrazných hrdinkách, a ne o hrdinech,“ sdělil k novému projektu. „Naše urozené slečny se řídí stejným mottem jako tři mušketýři – Jedna za všechny, všechny za jednu,“ upozornil. Slíbil také, že se v pohádce objeví dobrodružství i trocha humoru.

Doporučeno
Lidé zvolili nejhorší postavy ze seriálu Simpsonovi. Tipneš si, kterou nenávidí nejvíc? Lidé zvolili nejhorší postavy ze seriálu Simpsonovi. Tipneš si, kterou nenávidí nejvíc? 13. května 2024 v 12:50

Natáčet se bude 23 dní, především na zámku Hrubý Rohozec a hradě Bouzov. Štáb ale navštíví i Tiské skály, lom Homolák, Skryjská jezírka i lomy Malá a Velká Amerika.

čt, pohádka, tři princezny
Zdroj: ČT/ tiskové oddělení
Domů
Sdílet
Diskuse