Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. června 2024 v 14:05
Čas čtení 1:53
Veronika Ábelová

Zpěvačka Michaela Nosková si prošla domácím násilím. Tři roky ji fyzicky i psychicky týral expartner

Zpěvačka Michaela Nosková si prošla domácím násilím. Tři roky ji fyzicky i psychicky týral expartner
Zdroj: Profimedia
OSOBNOSTI
Uložit Uložené

Česká zpěvačka se rozhodla poprvé promluvit o domácím násilí, které trvalo tři roky. Její expartner ji psychicky i fyzicky týral. Svůj příběh teď sdělila veřejnosti a popsala své pocity.

Zpěvačka o svém příběhu promluvila teprve nedávno v pořadu 168 hodin. Kriminalisté začali stíhat jejího expartnera v polovině května tohoto roku. Bývalý pár má společnou dceru Jasněnku, kterou chce muž do své péče. Zpěvačka chtěla také svým příběhem podpořit novelu zákona o domácím násilí. V pořadu také popsala průběh domácího násilí a to, jak je těžké si situaci připustit.

Doporučeno
Možná se už do královské role nikdy nevrátí, spekuluje se o princezně Kate Možná se už do královské role nikdy nevrátí, spekuluje se o princezně Kate 5. června 2024 v 10:56

„Jde to pomalu, ani si toho nevšimnete, když ten člověk umí pracovat s vaším smýšlením. Věříte tomu, co opakuje, a jste zranitelnější. Začne to psychičnem, výkřiky, neadekvátními řešeními situací a pak až přijde to fyzično,“ cituje její slova web Super.cz.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Michaela Nosková (@michaela.noskova)

V podcastu Pod Svícnem také promluvila o tom, jak snadno člověk propadne svému partnerovi. „Zamilovala jsem se, dala jsem si ho na piedestal a cokoliv, co mi potom říkalo moje okolí, jsem nechtěla slyšet. Když se pak začnou postupně dít různé věci, tak je omlouváte a pak to dojde do fáze, že si za to můžete sama,“ řekla. Promluvila i o tom, že jí partner kromě vulgárních nadávek odepíral i péči o vlastní dceru.

„Pokud ty příkazy nedodržíte, tak to přeteče do agrese. Dceři tehdy bylo pět týdnů, on ji držel v náručí a já skončila zakleknutá na schodech. Jak na mně klečel, tak dceři bouchnul hlavou o zeď, až tam měla bouli,“ popsala Nosková jednu ze situací. „Na to se vás pak lidi ptají, proč jste nevolala policii… No protože jsem řešila, že má moje pětitýdenní dcera bouli na hlavě a musela jsem do nemocnice, ne že mám volat policii,“ dodala.

Doporučeno
Šárka Vaňková ze SuperStar promluvila o domácím násilí. Partner ji bil, musela od něj tajně utéct Šárka Vaňková ze SuperStar promluvila o domácím násilí. Partner ji bil, musela od něj tajně utéct 22. listopadu 2023 v 16:49

Michaela Nosková v podcastu také přiznala, že momentálně neví, co bude dál. „Nemůžu se pohnout doleva ani doprava. Naštěstí jestli tady něco funguje, tak jsou to intervenční centra, díkybohu za ně. Chodila jsem i do Bílého kruhu bezpečí,“ zmínila v podcastu Pod Svícnem. „Dali mi tam terapie, ale v intervenčním centru s vámi pracují v krizové situaci a umí velice pružně reagovat a vysvětlovat. Řeknou vám tam mimo jiné, jak postupovat, co nedělat, že se hlavně nesmíte vracet, dívat se na společné fotky a tak dále,“ popsala.

Pro zpěvačku je nejdůležitější bezpečí dcery, kterou ale musí bývalému partnerovi několikrát týdně předávat. Dodala také, že se bojí být s expartnerem a dcerou sama. Proti muži nyní probíhá vyšetřování kvůli ohrožování výchovy dítěte, vydírání a týrání osoby žijící ve společném obydlí. Bývalý přítel zpěvačky ale svou vinu odmítá.

Doporučeno
Velké poprsí a šaty na ramínka už nejsou protimluv. Odhodila jsem podprsenku a vyzkoušela pásky na prsa, jaké jsou ty nej? Velké poprsí a šaty na ramínka už nejsou protimluv. Odhodila jsem podprsenku a vyzkoušela pásky na prsa, jaké jsou ty nej? 4. června 2024 v 8:30

Nedávno svůj příběh o domácím násilí sdílela také zpěvačka Šárka Vaňková, která o něm promluvila v pořadu 13. komnata. „Několikrát jsem chtěla odejít. Ale od takového člověka se strašně špatně odchází. Protože když to chcete řešit po dobrém, tak přijde citové vydírání. ‚Promiň, už to nikdy neudělám, já jsem byl unavený, opilý, já si to nepamatuju.‘ A vy uvěříte, že už to třeba opravdu neudělá,“ řekla Vaňková. Od partnera, který ji fyzicky i psychicky týral, utekla potají.

Domů
Sdílet
Diskuse