Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. června 2024 v 13:21
Čas čtení 1:34
redakcia

Jožo Ráž měl nehodu s cyklistou. Z místa měl ujet bez povšimnutí, muže na zemi si nevšímal

Jožo Ráž měl nehodu s cyklistou. Z místa měl ujet bez povšimnutí, muže na zemi si nevšímal
Zdroj: TASR/Dano Veselský
OSOBNOSTI SLOVENSKO
Uložit Uložené

Nejde o první Rážovu dopravní kolizi v poslední době. Před několika dny při parkování narazil do jiného auta, na vlastní oči to viděl komik Jakub Zitron Ťapák.

Hudebník skupiny Elán a otec současného ministra dopravy Jožo Ráž se na silnici srazil s cyklistou. V pondělí 10. června tuto dopravní nehodu zaznamenal Jakub Tomiš, bývalý asistent poslankyně Vladimíry Marcinkové.

Nezastavil a pokračoval v cestě

Podle Tomiše se zpěvák srazil s kurýrem společnosti Bolt na světelné křižovatce Sasinkova - Odborárske námestie. „Poté, co na semaforu naskočila zelená, se auta rozjela a vedle stojící cyklista také. Došlo ke střetu cyklisty s pravou stranou Rážova vozu. Po tomto střetu cyklista upadl na zem. Řidič nezastavil a pokračoval v jízdě,“ napsal Tomiš na Facebooku.

Doporučeno
Blíží se fotbalové EURO s českou účastí. Kde můžeš sledovat zápasy? Blíží se fotbalové EURO s českou účastí. Kde můžeš sledovat zápasy? 11. června 2024 v 8:45

„Otevřeným okénkem spolujezdce jsem na něj křičel, jestli je v pořádku, ale neslyšel mě. Za mnou jela auta, tak jsem pokračoval v cestě. Před kavárnou seděli lidé, kteří mu mohli v případě potřeby pomoci,“ popsal Tomiš svou reakci.

Cyklista se naštěstí nezranil

Cyklistovi se naštěstí nic vážného nestalo, ale Tomiše překvapil nezájem a arogance řidičů a řidiček. Dosud neznámého řidiče dostihl na další křižovatce a chtěl ho konfrontovat. „Neváhal jsem ani vteřinu, když jsem to auto o chvíli později dostihl na červené na křižovatce Záhradnícka × Karadžičova, zastavil jsem vedle něj, stáhl okénko, on stáhl okénko a ... za volantem seděl Jožo Ráž z Elánu,“ řekl.

Doporučeno
Na Netflix míří český seriál o drogách. Vyvolal rozporuplné reakce Na Netflix míří český seriál o drogách. Vyvolal rozporuplné reakce 10. června 2024 v 13:03

Na otázku, proč po srážce nezastavil, Ráž prý reagoval tvrzením, že ve zpětném zrcátku viděl, že se cyklista postavil, a proto nezastavil.

„Od člověka, který v minulosti přežil vážnou dopravní nehodu, bych očekával ohleduplnější chování na silnicích,“ reagoval dále Tomiš, který zároveň zdůraznil, že Rážovi srážku nevyčítá, jen ho překvapila jeho neopatrnost.

Před několika dny podobně ignoroval jiný incident

Není to první Rážova kolize v posledních dnech, kterou někdo viděl a zveřejnil. Zrovna nedávno hudebník naboural při parkování do jiného auta. Z místa nehody, stejně jako v případě cyklisty, odjel bez povšimnutí.

„Procházel jsem se ulicemi Starého Města a vidím, jak někdo parkuje mezi dvě auta. Chtěl podélně zaparkovat. Viděl jsem, že ten frajer má problém, zřejmě si špatně najel a byl strašně blízko zadnímu autu a u předního auta měl spoustu místa. Jdu kolem a koukám do toho auta - tam je Jožo Ráž," řekl komik Jakub Zitron Ťapák v podcastu 20 000 mil pod humorem.

Doporučeno
Déčka nejsou velká prsa a málokdo má 75B. „Díky padnoucí podprsence se vám bude lépe dýchat i žít,“ radí braexpertka Déčka nejsou velká prsa a málokdo má 75B. „Díky padnoucí podprsence se vám bude lépe dýchat i žít,“ radí braexpertka 11. června 2024 v 8:30

„Samozřejmě jdu dál a slyším jen rachot. Podívám se a týpek to do toho auta za sebou prostě napral. Ťukl do auta, vystoupil, zvedl obočí, mávl rukou a odešel. Byl jsem pár metrů od něj a říkám si: ‚Ty vole, to jako vážně?‘“, řekl Ťapák.

Domů
Sdílet
Diskuse