Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. června 2024 v 15:02
Čas čtení 0:56
Ella Petrová

Český film s Aňou Geislerovou zkusí dobýt Netflix. Mrazivý thriller rozdělil diváky

Český film s Aňou Geislerovou zkusí dobýt Netflix. Mrazivý thriller rozdělil diváky
Zdroj: Bontonfilm
FILMY A SERIÁLY ČESKÉ FILMY NETFLIX
Uložit Uložené

Film se po necelých třech měsících od premiéry v kinech přesunul na streamovací platformu.

Film s názvem Smršť byl natočen podle knižního bestselleru Josefa Kariky v koprodukci se Slovenskem. Hlavní role si zahrál Tomáš Maštalír, který ztvárnil forenzního psychologa Marina Langa, a jeho manželku Pawlu hrála Aňa Geislerová.
 
Pár si prochází manželskou krizí, která pramení z hluboko ukrytého traumatu. Společně odjedou do lázní v horách velmi daleko od civilizace a pokusí se svůj vztah zachránit. Buď vše vyřeší, anebo každý půjde svou cestou.

Doporučeno
How to kviff. Tipy, jak se dostat na filmy a kam na pivo i levné jídlo, od lidí, kteří jezdí do Varů každý rok How to kviff. Tipy, jak se dostat na filmy a kam na pivo i levné jídlo, od lidí, kteří jezdí do Varů každý rok 28. června 2024 v 8:00


Koloběh rutinních dní však naruší příchod tajemné zásilky – balíku s důkazním materiálem z vyšetřování tragického případu. Odesílatelem je Langův kolega psycholog. Ten od něj potřebuje pomoc v případě známém jako „jízda smrti“, na jehož konci byli čtyři mrtví. Lang se zpočátku zdráhá, ale postupně podlehne neznámé síle, která ho k tragické události přitahuje. 
 


Režisérem filmu je Peter Bebjak, který se podepsal i pod velmi úspěšným thrillerem Trhlina. Smršť diváky a divačky v kině moc neoslovila, přišlo se na ni podívat pouhých 5 644 lidí. Na Netflixu tak nejspíš pochodí lépe.

Doporučeno
„Prostě na to nemám energii. Nemám palivo.“ Jeremy Renner promluvil o návratu k herectví po děsivé nehodě „Prostě na to nemám energii. Nemám palivo.“ Jeremy Renner promluvil o návratu k herectví po děsivé nehodě 26. června 2024 v 14:57
Doporučeno
Nejdůležitější horor léta. Tiché místo: Den první je citlivý příběh v blockbusterovém hávu Nejdůležitější horor léta. Tiché místo: Den první je citlivý příběh v blockbusterovém hávu 27. června 2024 v 11:00
Doporučeno
Na co vyrazit ve Varech do kina: 12 nejlepších filmů, které letos musíš vidět Na co vyrazit ve Varech do kina: 12 nejlepších filmů, které letos musíš vidět 25. června 2024 v 16:00

„Po nepříliš pozitivních recenzích příjemné překvapení. Pointa sice nikterak originální, přesto mě navzdory roztroušeným vodítkům nenapadla. Vizuálně podmanivé, podzim a poloprázdné lázeňské středisko zkrátka fungují. Převod Karikova specifického stylu na velké plátno se podařil lépe, než bych čekal, že je možné (…),“ uvádí jeden z uživatelů na Česko-slovenské filmové databázi. Nutno však dodat, že právě tam má snímek v současnosti jen nějakých 55 procent a diváci tak o jeho kvalitách nejsou zcela přesvědčeni.

Domů
Sdílet
Diskuse