Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. června 2024 v 13:56
Čas čtení 1:00
Anna-Marie Hanzlíková

„Mluvte o svém žalu, jinak vás sežere,“ říká Harry o smrti své mámy Diany

„Mluvte o svém žalu, jinak vás sežere,“ říká Harry o smrti své mámy Diany
Zdroj: Flickr/TaylorHerring/volně k užití
OSOBNOSTI DUŠEVNÍ ZDRAVÍ KRÁLOVSKÁ RODINA VELKÁ BRITÁNIE
Uložit Uložené

Princ promluvil v rozhovoru určeném pro mladé lidi, na které apeluje, aby mluvili o svých emocích.

Video natočil pro Scotty's Little Soldiers, což je charita, která pomáhá mladým lidem, kteří přišli o své rodiče v armádě. Harry se tak rozpovídal právě o období, kdy i on sám ztratil svoji maminku. Princezna Diana zemřela, když mu bylo teprve dvanáct let.

Doporučeno
Hitovka Netflixu bude mít druhou sérii. Objeví se i řada nových postav Hitovka Netflixu bude mít druhou sérii. Objeví se i řada nových postav 26. června 2024 v 18:03

„Jako dítě je tak snadné přesvědčit sám sebe... přesvědčíte sami sebe, že člověk, kterého jste ztratili, po vás chce, nebo že vy sami potřebujete být co nejdéle smutní, abyste mu dokázali, že vám chybí. Ale pak si uvědomíte, že ne, on musí chtít, abych já byl šťastný,“ rozvedl své uvažování o procesu smutku.

Dnes devětatřicetiletý Harry v posledních letech tvrdil, že ho v náročném období rodina nepodržela. Emoce tak dusil v sobě, až nakonec vyhledal terapii. „To je podle mě to nejtěžší, zejména pro děti: ‚Nechci o tom mluvit, protože bych byl smutný, ale jakmile si uvědomím, že když o tom budu mluvit, oslavím jejich život, tak to vlastně bude jednodušší...‘ Na rozdíl od toho ‚prostě o tom nebudu mluvit, a to je nejlepší způsob, jak se s tím vyrovnat‘, i když to tak ve skutečnosti není. Může to být po určitou dobu... nelze to potlačit navždy. Není to udržitelné. A bude vás to vnitřně sžírat,“ rozpovídal se emotivně. 

Doporučeno
Velikost tvého penisu je v pořádku. Muži se často stydí zbytečně, zkoumejte svůj vztah k němu, říká psycholožka Velikost tvého penisu je v pořádku. Muži se často stydí zbytečně, zkoumejte svůj vztah k němu, říká psycholožka 17. června 2024 v 11:00

„Nikdo nechce být v situaci, kdy je nucen mluvit právě o tom, o čem mluvit nechce, zvláště když všechny obranné mechanismy ve vaší mysli, nervovém systému a všem ostatním říkají ‚nechoď tam‘,“ uvedl. Na mladé lidi pak apeluje, aby o svých emocích mluvili. Bolest je jinak podle jeho slov sežere.

Domů
Sdílet
Diskuse