Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. července 2024 v 18:03
Čas čtení 0:58
Ella Petrová

Láska nebeská po česku s dávkou fotbalu. Petr Kolečko chystá další komedii

Láska nebeská po česku s dávkou fotbalu. Petr Kolečko chystá další komedii
Zdroj: Bontonfilm
FILMY A SERIÁLY ČESKÉ FILMY FOTBAL LÁSKA PETR KOLEČKO
Uložit Uložené

Fotbalová romantická komedie nese název Kouzlo derby. Utká se v ní Sparta a Slavie.

Petr Kolečko je bezpochyby jedním z nejlepších současných scenáristů. Jeho sarkasmus je nezaměnitelný. Fotbalové prostředí mu je blízké, stojí za scénářem divácky populárního Okresního přeboru a neméně úspěšného Vyšehradu.

Doporučeno
Nejlepší filmy první poloviny roku 2024 podle českých diváků. Tyhle pecky musíš dohnat Nejlepší filmy první poloviny roku 2024 podle českých diváků. Tyhle pecky musíš dohnat 16. července 2024 v 17:13

Nyní přichází s novinkou. „O fotbale už jsem toho dělal dost, takže jsem původně další točit nechtěl, ale oslovila mě k tomu Sparta, která sice nebyla přímo producentem, ale na jejíž popud film vznikl,“ uvedl Kolečko, který je velkým fanouškem výše zmíněného klubu.
 
Tentokrát však fotbal jde lehce stranou a má být pouhou kulisou. Příběh se bude zabývat romantickými příběhy lidí. Petr Kolečko tak doufá, že si jeho nová komedie získá i ženské publikum.
 

kouzlo derby
Zdroj: Bontonfilm


Komedie by se dala označit jako Láska nebeská po česku. „Akorát místo té lásky je tam trochu víc fotbal. Doufám ale, že se v tom najdou i ženské divačky, protože fotbal patří i do jejich života. Myslím si, že celý film je o tom, co fotbal v našem světě je a jakou má pozici,“ uvedl Kolečko pro server Novinky.cz.

Doporučeno
Terka Pergnerka nám řekla svůj příběh. „Ve 13 letech mě máma prodala. Ve vězení seženeš drogy snáz než venku,“ vypráví Terka Pergnerka nám řekla svůj příběh. „Ve 13 letech mě máma prodala. Ve vězení seženeš drogy snáz než venku,“ vypráví 17. července 2024 v 13:00

Ve filmu si profesorku bohemistiky a velkou fotbalovou fanynku zahraje Petra Nesvačilová, bývalého fotbalistu a televizního odborníka Michal Isteník, Martin Finger převezme roli bývalého šéfa fanoušků, který se po pětiletém zákazu opět vrací do kotle, Ondřej Sokol vystoupí v roli zpěváka a Lukáš Tran jako mladá naděje Sparty.
 

kouzlo derby
Zdroj: Bontonfilm


V dalších rolích se objeví Jiří Langmajer, Jitka Čvančarová, Michal Dlouhý, Jiří Lábus nebo Oldřich Kaiser. Kolečko k filmu připravil scénář, spolurežíruje ho dohromady s Vladimírem Skórkou. Snímku se dočkáme v srpnu 2025.

Domů
Sdílet
Diskuse