Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
21. srpna 2024 v 12:15
Čas čtení 1:16
TASR Radoslava Juračková

Alain Delon chtěl, aby jeho psa po jeho smrti utratili. Rodina řekla, co se s mazlíčkem stane

Alain Delon chtěl, aby jeho psa po jeho smrti utratili. Rodina řekla, co se s mazlíčkem stane
Zdroj: Samir Hussein/WireImage
OSOBNOSTI ÚMRTÍ ZPRÁVY ZE SVĚTA ZVÍŘATA
Uložit Uložené

Hercova rodina jeho poslední vůli nesplnila.

Herec Alain Delon zemřel v neděli ve věku 88 let. V roce 2018 si přál, aby jeho belgického ovčáka Louba utratili a pohřbili spolu s ním, až zemře. Jeho pejsek však po smrti herce nepodstoupí eutanazii a nebude pohřben v blízkosti hrobu svého pána. Oznámila to v úterý nadace herečky Brigitte Bardot, informuje TASR.

Doporučeno
Jan Bendig už zná rozhodnutí v kauze útoku s moukou. Jsem nevinný, napsal Jan Bendig už zná rozhodnutí v kauze útoku s moukou. Jsem nevinný, napsal 21. srpna 2024 v 11:33

V rozhovoru pro časopis Paris Match před šesti lety Delon řekl, že pro případ, že zemře dříve než Loubo, požádá veterináře, aby psovi píchl injekci a uspal ho „tak, že zemře v mé náruči. Raději tohle, než aby zemřel žalem na mém hrobě,“ doplnil Delon.


Nadace však v úterý s odvoláním na Delonovy blízké uvedla, že rodina toto hercovo přání nesplní. „Nedělejte si o Louba starosti,“ napsala nadace v příspěvku na platformě X. „Má svůj domov a rodinu," uvádí se ve statusu s tím, že rodina Alaina Delona se o psa postará.

 
 
 
Zobrazit tento příspěvek na Instagramu
 
 
 

A post shared by alaindelonjr (@alainfabiendelon)

Svého psa vnímal jako vlastní dítě

O vztahu herce k psovi svědčí i to, že Loubovo jméno bylo u oznámení o jeho smrti spolu se jmény jeho tří dětí.


Agentura AFP dodala, že Delonovi dva synové v úterý poprvé od jeho smrti zveřejnili statusy na svých účtech na sociálních sítích. Zatímco starší Anthony sdílel tři fotografie svého otce z mládí s popisem „RIP Papa“, mladší syn Alain-Fabien zveřejnil fotografie věnců a květin, které fanoušci přinesli před panství Domaine de la Brûlerie v městečku Douchy ve střední Francii, kde Delon v neděli zemřel a kde také bude pohřben.


Podle francouzské televize BFM se Delonův pohřeb bude konat uprostřed týdne a v kruhu nejbližších. Pohřbí ho na panství, v hrobě vyhloubeném za oltářem kaple. Kolem kaple herec v minulosti pohřbil asi 50 svých psů, kteří mu na panství během let dělali společnost. Panství v Douchy patřilo Delonovi více než 50 let a žil tam se svou manželkou Mireille Darc i svojí pozdější partnerkou Rosalie van Breemen.

Zpět
Sdílet
Diskuse