Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
5. září 2024 v 10:16
Čas čtení 1:10
Veronika Ábelová

Je libo brnění Jamieho Lannistera nebo meč Jona Snowa? Fanoušci je mohou získat už během října

Je libo brnění Jamieho Lannistera nebo meč Jona Snowa? Fanoušci je mohou získat už během října
Zdroj: Warner Brothers
FILMY A SERIÁLY HRA O TRŮNY
Uložit Uložené

Aukční síň Heritage Auctions nabídne fanouškům Hry o trůny jedinečnou příležitost. Do dražby jde přes 2 000 předmětů z oblíbené série, a to včetně meče Johna Snowa nebo dokonce roztavené verze Železného trůnu.

Od poslední části této oblíbené ságy uplynulo pět let a fanouškům se nyní naskytne nevídaná příležitost. Kostýmy i rekvizity z Her o trůny budou moct mít doma. Aukční síň Heritage Auctions dá do dražby přes 2 000 předmětů, které se použili při natáčení. Vyvolávací cena se bude pohybovat od 500 do 2 000 dolarů. Fanoušci tak podle viceprezidenta HBO Jaye Roewea mají šanci získat kus historie.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený America's auction house (@heritageauctions)

„Byl to okamžik, který se týkal HBO,“ řekl o Hrách o trůny Roewe agentuře Associated Press. „Je to něco, na čem jsme všichni vyrůstali. Ovlivnilo to život každého z nás. Ovlivnilo to kulturu a Hry o trůny znamenaly něco pro každého z nás,“ dodal. Roewe také poznamenal, že všechny předměty jsou v dobré kvalitě, ve které byly, když skončilo natáčení. „Už je nepotřebujeme. Je na čase je konečně nabídnout světu,“ řekl. K mání teď budou v rámci aukce slavné předměty z oblíbené ságy, ale dostane se i na ty, které v seriálu příliš nezazářily.

Doporučeno
Večery jen pro černošské diváky. Hvězda z Game of Thrones uvede svou divadelní hru neobvyklým způsobem Večery jen pro černošské diváky. Hvězda z Game of Thrones uvede svou divadelní hru neobvyklým způsobem 28. července 2024 v 13:45

Fanoušci tak budou moct získat kompletní výzbroj i meč Jaimeho Lannistera nebo kabáty, pláště a kožené komplety, které na sobě měla Emilia Clarke jakožto Daenerys Targaryen. Nebude chybět ani meč Johna Snowa nebo zvonek, který měla Cersei Lannister během potupné chůze.

Doporučeno
Hvězda Hry o trůny a Pána prstenů se zapletla do potyčky v baru. „Choval se jako kretén,“ řekl svědek Hvězda Hry o trůny a Pána prstenů se zapletla do potyčky v baru. „Choval se jako kretén,“ řekl svědek 7. června 2024 v 10:01

Příprava aukce ve spolupráci s HBO trvala několik měsíců, uvedl výkonný viceprezident společnosti Heritage Auctions. Ten prozdradil, že se snažil hlavně zajistit kvalitu předmětů a nechtěl, aby se fanoušci pozastavili na dírami nebo jiným poškozením. Katalog o 750 stranách bude obsahovat i multiplikáty předmětů, které se v Hrách o trůny objevily. Fanoušci si budou moct pořídit kousek ze seriálu prostřednictvím aukční síně v Dallasu. A od 17. září do 4. října si je mohou prohlédnout na pobočkách aukčního domu v Londýně a New Yorku. 

Domů
Sdílet
Diskuse