Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. září 2024 v 12:31
Čas čtení 1:24
Ella Petrová

Na Netflix zamířila nejhorší česká pohádka letoška. Koukneš na propadák s Lucií Vondráčkovou?

Na Netflix zamířila nejhorší česká pohádka letoška. Koukneš na propadák s Lucií Vondráčkovou?
Zdroj: Bontonfilm
FILMY A SERIÁLY NETFLIX NOVÉ FILMY NOVÉ FILMY NA NETFLIXU
Uložit Uložené

Princezna na hrášku se po pouhých třech měsících od premiéry dostala na Netflix. Na ČSFD získala směšných 13 procent.

Princezna Agnès de Sully de Montana v podání Jasmíny Houf se kvůli nespokojenému francouzskému davu vydá do rodných Čech, kde se zamiluje do hraběnčina syna. Zbytek příběhu zná už asi každý. Prokáže se vznešený původ princezny? Povede se jí obstát v hraběnčině zkoušce s hráškem a získá si tím nakonec svého vyvoleného?

Doporučeno
Nejhorší filmy všech dob: Nechybí kanadská komedie s Vondráčkovou nebo dvojka Titanicu Nejhorší filmy všech dob: Nechybí kanadská komedie s Vondráčkovou nebo dvojka Titanicu 26. března 2024 v 7:30

Pohádku zrežírovala Martina Adamcová, která se podepsala i pod kanadským snímkem Perfect Kiss v hlavní roli s Lucií Vondráčkovou. Mezi diváky a divačkami vyvolal hlavně negativní reakce a lidé ho dokonce hodnotí jako 11. nejhorší vůbec.
 
To samé se děje i tentokrát. Přestože se v pohádce objevily tváře jako Dagmar Havlová, Pavel Kříž nebo již zmíněná Lucie Vondráčková, kvalitě snímku to nepřidalo. Ve filmu nic nefunguje, nedokáže vůbec ničím zaujmout. „Čiré utrpení pro všechny rodiče, kteří na tento absolutně amatérský počin vyrazili se svými dětmi do kina. Odpočítával jsem minuty do konce prakticky od začátku a modlil se, aby ty kreslené pasáže neprostupovaly celým filmem,“ hodnotí jeden z recenzentů pohádku na databázi ČSFD.
 
„Neuvěřitelný. Jedna hvězdice za opravdu pěknou princezničku. 10 %,“ říká další s poukázáním, že jediné, co se dá vyzdvihnout je výběr herečky pro hlavní roli.
 
„Viděl jsem nespočet verzí Princezny na hrášku a všechny stály za velký kulový. Ale toto přátelé. Toto je pecka. Tohle je prostě neskutečná podívaná (pokud máte smysl pro humor). Herecké výkony jsou příšerné tak moc, až jsem si ze začátku myslel, že je to nadabovaný. Film má každopádně svoje kouzlo v amatérismu. Pro děti krásná pohádka s hezkými písněmi. Ale divák šťoural už od prvního pohledu pozná, že veškeré noční scény jsou dělané za dne. Když prší, tak jen před kamerou, aby herci nezmokli a v jedné scéně kameraman zabírá jen půlku princova obličeje. Jo a jen tak mimochodem. Ten černobylský hrášek, co tam přinesli, by dělal potíže i mně, a to jsem zvyklý spát na tvrdé zemi,“ dodává další.

Doporučeno
Svetr, který ti vydrží na věky. 12 tipů na nejlepší svetry podzimu, které jsou udržitelné a kvalitní Svetr, který ti vydrží na věky. 12 tipů na nejlepší svetry podzimu, které jsou udržitelné a kvalitní 12. září 2024 v 7:00

 Pravdou je, že o amatérismu v rámci tohoto filmu se hovořilo už víckrát. Podle kritiků nesplňuje jakékoli standardy a publikum se zaráželo i nad tím, jak vůbec něco takového mohlo vstoupit do kin. Každopádně teď už je snímek dostupný i na streamovací platformě Netflix.

Domů
Sdílet
Diskuse