Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
včera 2. října 2024 v 14:15
Čas čtení 0:36
Vincenc Novák

VIDEO: Nejkontroverznější film roku představí začátky Donalda Trumpa. Stylem připomíná Boj o moc

VIDEO: Nejkontroverznější film roku představí začátky Donalda Trumpa. Stylem připomíná Boj o moc
Zdroj: Briarcliff Entertainment
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Na konci října do českých kin zamíří unikátní film, který popisuje vzestup mladého Donalda Trumpa k moci díky dohodě s vlivným pravicovým právníkem a politickým manipulátorem Royem Cohnem.

Děj je zasazen do prostředí New Yorku 70. let, kde se Donald Trump snaží vymanit ze stínu svého mocného otce. Práce na počátku své kariéry narazí na politického stratéga Roye Cohna, který se stane jedním z nejdůležitějších lidí jeho života. 

Doporučeno
Pokračování Jokera naštve všechny. Muzikál s Lady Gaga je pastvou pro oči i uši, kterou si však nikdo nepřál Pokračování Jokera naštve všechny. Muzikál s Lady Gaga je pastvou pro oči i uši, kterou si však nikdo nepřál 2. října 2024 v 10:00

Právě Cohn se během své kariéry proslavil odsouzením manželů Rosenbergových, kteří dostali trest smrti kvůli špionáži během vyšetřování podezřelých komunistů z okruhu nechvalně proslulého senátora McCarthyho. Trumpa později naučil, jak získat moc a bohatství pomocí manipulace, zastrašování a médií. 

 

V hlavní roli se představí nominant na cenu Emmy Sebastian Stan, právníka Cohna si zahrál vítěz cen Jeremy Strong. Trumpovu první manželku Ivanu zase ztvárnila nominantka na Oscara Maria Bakalova. 

Snímek pochází z pera oceňovaného íránsko-dánského režiséra Aliho Abbasiho, který divákům poskytuje „nekompromisní pohled do zákulisí amerického impéria a poutavé zkoumání vztahu mentora a jeho chráněnce, který nakonec změnil svět,“ popisuje film distribuční společnost Bioskop, která novinku v českých konec uvede 31. října.

Domů
Sdílet
Diskuse